Plugin-Hybridbiler

Det bedste fra to verdener. Det får du med en PHEV (plugin-hybrid) fra Autocentralen!

PHEV betyder plugin-hybrid – og det er det rigtige valg, hvis du ikke er klar til at køre 100% elektrisk eller kører langt, hvor der ikke er mulighed for opladning undervejs. Hos Autocentralen tilbyder vi et bredt udvalg af PHEV-biler. Derfor tilbyder vi de særlige biler fra syv forskellige mærker, så der helt sikkert også er en bil til dig.  Vi har samlet plugin-hybrid-modeller fra følgende mærker under et tag: Volkswagen, SEAT, ŠKODA, CUPRA, Nissan, Hyundai og Honda.

Udover at samle alle plugin-hybrid-biler på én side, så har vi også lavet et liste over 10 vigtige spørgsmål, som du skal stille dig selv i forhold til, om du er klar til at købe en ny PHEV.
Står du med overvejelser i den retning, og er usikker på, hvilken energiform din næste bil skal være drevet af – eller er du bare interesseret i at vide mere – så læs endelig med her.

Volkswagen Golf Plugin-Hybrid

Volkswagen Golf

Se priser & udstyr her
Volkswagen Arteon Plugin-Hybrid

Volkswagen Arteon

Se priser & udstyr her
Volkswagen Arteon Shooting Brake Plugin-Hybrid

Volkswagen Arteon Shooting Brake

Se priser & udstyr her
Volkswagen Passat Variant Plugin-Hybrid

Volkswagen Passat Variant

Se priser & udstyr her
Volkswagen Tiguan Plugin-Hybrid

Volkswagen Tiguan

Se priser & udstyr her
ŠKODA Octavia iV Plugin-Hybrid

ŠKODA Octavia iV

Se priser & udstyr her
ŠKODA Octavia COMBI iV Plugin-Hybrid

ŠKODA OCTAVIA COMBI iV

Se priser & udstyr her
ŠKODA SUPERB iV Plugin-Hybrid

ŠKODA SUPERB iV

Se priser & udstyr her
ŠKODA SUPERB COMBI iV Plugin-Hybrid

ŠKODA SUPERB COMBI iV

Se priser & udstyr her
SEAT Leon 5D FR Plug-in e-HYBRID

SEAT Leon 5D FR Plug-in e-HYBRID

Se priser & udstyr her
SEAT Tarraco Plug-in e-HYBRID

SEAT Tarraco Plug-in e-HYBRID

Se priser & udstyr her
SEAT Leon Sportstourer FR Plug-in e-HYBRID

SEAT Leon Sportstourer FR Plug-in e-HYBRID

Se priser & udstyr her
CUPRA Leon e-HYBRID

CUPRA Leon e-HYBRID

Se priser & udstyr her
CUPRA Leon SP e-HYBRID

CUPRA Leon SP e-HYBRID

Se priser & udstyr her
CUPRA Leon SP e-HYBRID

CUPRA Formentor e-HYBRID

Se priser & udstyr her
Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid

Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid

Se priser & udstyr her
Hyundai SANTA FE Plug-in Hybrid

Hyundai SANTA FE Plug-in Hybrid

Se priser & udstyr her
Honda Jazz Hybrid

Honda Jazz Hybrid

Se priser & udstyr her
Honda CR-V HYBRID

Honda CR-V HYBRID

Se priser & udstyr her
HONDA HR-V HYBRID

HONDA HR-V HYBRID

Se priser & udstyr her

Information om hybridbiler

Ladestationer

Plugin-hybridbiler skal lades hver dag, for at du får den bedste oplevelse ud af bilen og gør bilen så grøn som muligt. Derfor anbefaler vi at du nem adgang til en ladestander derhjemme eller på arbejde. Fordelen ved en Plugin-hybridbil er blandt andet, at den ikke skal lade op så længe som en elbil. Det gør, at det også er muligt at bruge offentlige ladestander, og nå en fuld opladning imens man fx handler ind.

Hos Autocentralen har vi et tæt samarbejde med Danmarks største netværk af ladenetværk Clever. Her kan du kan lade med både normalopladning, hurtigopladning og lynopladning. Normalopladning findes i byerne og ved mange arbejdspladser, hurtigopladning findes ved indkøbsmuligheder og knudepunkter og lynopladning findes langs motorvejsnettet.

Klik på knappen nedenfor, for at se hvor i landet du kan finde Clevers ladestationer.

Kilde: FDM

Skal du vælge hybrid eller plugin-hybrid?

Når du første gang står og overvejer at købe en hybrid- eller plugin-hybridbil, så kan det være svært at kende forskel på de mange navne og termer. En hybridbil er en bil, der har mindst to forskellige motorer/teknologier til at drive bilen. Som oftest er det en forbrændingsmotor, der bruger benzin eller diesel, og en motor, der kører på el.

Hårdt sagt, så findes der 2 populære former for hybridbiler. Der findes den, hvor der sidder et lille batteri i bilen og som ikke kræver et opladningskabel. Denne type biler bliver kaldt for hybridbiler. Hybridbiler bliver ladt op via bilens motor og bremser, der genererer strøm. Bilens batteri er ikke særligt stort og derfor egner den sig bedst til bykørsel. Den anden populære hybridbil er plugin-hybridbil eller opladningshybrid, og som navnet afslører, så kan denne bil oplades fra en ladeboks eller ladestander hjemme eller ude. En plugin-hybridbil har et noget større batteri, men ikke ligeså stort som en elbil. Det skyldes, at i en plugin-hybridbil sidder der forsat en motor der tager, når der ikke er mere strøm på bilen.

10 spørgsmål du bør stille dig selv, inden du køber plugin-hybridbil

En hybridbil eller plugin-hybrid kan være en mulighed, hvis du gerne vil køre på strøm, men ikke er klar til elbil. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på. Se hvad du skal overveje inden et køb.

- Hvilke hybridbilstyper findes der?

Længere oppe på siden, har vi allerede svaret lidt på dette spørgsmål, men her vil vi gå lidt mere i dybden. Hybridbil er blevet en fælles betegnelse for biler, der kan køre på både el og fossilbrændstof, men reelt findes der 3 forskellige hybridteknologier, du bør kende:

  • Mild-hybrid – kører primært på benzin eller diesel og tilkobler kun i kort tid en lille elektrisk motor. Den vil ofte være betegnet MHEV, som står for Mild Hybrid Electric Vehicle. På grund af den lille elektriske motor vil mild-hybridbilen ikke kunne køre alene på strøm, og vil derfor i vid udstrækning køres som benzin- og dieselbil. Det er primært ved lave hastigheder eller når den holder stille at batteriet bruges.
  • Hybrid – skal ikke oplades og skifter automatisk mellem at køre på benzin/diesel og el. Den kaldes også for HEV, som står for Hybrid Electric Vehicle. Batteriet i bilen oplader sig selv, når forbrændingsmotoren startes, og når bilen bremser. Så snart der er nok energi på batteriet, slår bilen selv automatisk over på el.
  • Plugin-hybrid/opladningshybrid – Også betegnet PHEV, som står for Plugin Hybrid Electric Vehicle, som kan lades op fra en ladestander eller ved nedbremsning og når brændstofmotoren er tændt. Plugin-hybriden kan fungere som ren elbil over korte distancer, derefter vil den fungere som en hybridbil med en kombination af el og brændstof. De nuværende plugin-hybrider kan typisk køre mellem 30 og 70 km på el på et fuldt opladt batteri.

- Hvad er fordele og ulemper ved mild-hybrid?

Fordele ved mild-hybrid:
Kører længere på literen end traditionelle biler
+ Systemet er billigt
+ Hybridbatteriet er lille og derfor let
+ Pladsforhold er som almindelige biler
+ Fås med anhængertræk

Ulemper ved mild-hybrid:
– Kan ikke køre alene på el
– Ikke så stille som hybrid og plugin-hybrider
– Kan ikke oplades

- Hvad er fordele og ulemper ved hybridbilen?

Fordele ved hybridbilen: 
+ Automatgear
+ Hurtig optankning af brændstof
+ Støjsvag ved bykørsel
+ Kører langt på literen

Ulemper ved hybridbilen: 
– Motorstøj på nogle hybridbiler
– Kan ikke køre langt på el
– Ikke alle kan fås med anhængertræk
– Billigste biler, eksempelvis mikrobiler, fås ikke som hybrid
– Kan ikke oplades

- Hvad er fordele og ulemper ved plugin-hybriden?

Fordele ved plugin-hybrid:
+ Automatgear
+ Fungerer som ren elbil på korte ture
+ Med afladet batteri kan nogle modeller fortsat have et fornuftigt brændstofforbrug takket være hybridteknologien
+ Hurtig optankning på brændstof
+ Støjsvag når den kører på el

Ulemper ved plugin-hybrid:
– Du skal kunne lade nær dit hjem for at køre elektrisk til hverdag
– Plugin-hybrid uden elektrisk opvarming af kabinen kan ikke køre på ren el, når det er koldt
– Bagagerum er typisk mindre end tilsvarende benzin/dieselbil
– Modeller med mindre batterier har kortere elektrisk rækkevidde
– Høj vægt fordi den har forbrændingsmotor samt elmotor og et relativt stort batteri
– Ikke alle fås med anhængertræk
– Udetemperaturen i koldt vejr påvirker rækkevidden – i hårdt frost kan nogle modeller slet ikke køre på el

- Hvad skal du overveje inden køb af hybridbil?

Hvilken type hybridteknologi, der passer til dit behov, vil i høj grad afhænge af dit kørselsmønster. Der er stor forskel på, hvor langt en hybrid og en plugin-hybrid kan køre på el, da der er forskel på batteriernes kapacitet. Ved kørsel på el kan du typisk forvente, at bilen kører ca. 2/3 af den rækkevidde, bilfabrikanten har opgivet om sommeren, og noget mindre om vinteren samt ved motorvejskørsel.

  • Bykørsel: Som tommelfingerregel vil både en hybridbil og en plugin-hybrid være velegnet, hvis du har en del bykørsel, hvor du vil have stor glæde af at kunne bruge el-motoren en stor del af tiden.
  • Landevejskørsel: På landevejene er det ikke alle hybridbiler, der har elmotorer, som er kraftige nok til at køre 80 km/t. Plugin-hybriden kan køre på el alene på landevejen, og du vil også kunne opnå en fornuftig rækkevidde på batteriet.
  • Motorvejskørsel: Ved de høje hastigheder vil hybrider oftest køre på forbrændingsmotoren. Mange af plugin-hybriderne kan godt køre på el ved de høje hastigheder. Her vil du dog kunne opleve, at forbrændingsmotoren slår til bl.a. ved acceleration.

- Hvorfor kan køreoplevelsen være anderledes i en hybridbil?

Før du køber en plug-in-hybrid, så bør du undersøge, hvilke muligheder du har for at lade bilen op. Bor du fx i lejlighed, så vil det typisk kræve at du har adgang til en offentlig ladestander i nærheden af, hvor du normalt parkerer. Her findes der heldigvis masser af apps, der kan vises, hvilke ladestandere der er tilgængelig i dit nabolag.

Efter du har undersøgt din lade situation, så bør du naturligvis køre en lang prøvetur, inden du køber hybridbil. Det er trods alt en ny teknolig, så det er vigtigt, at du får prøvet, om hybridteknologien fungerer for dig som bilist. Både hybridbiler og plugin-hybrider har automatgear, som for nogle bilister kræver lidt tilvænning. Husk at køre bilen, som du kører til hverdag, og vær opmærksom på, at når der er tale om elmotorer kombineret med forbrændingsmotorer, kan køreoplevelsen være anderledes, end man er vant til fra en fossilbil.  Kør evt. den rute du normalt kører i fra hjem til arbejde

- Hvad er værditabet på en hybridbil?

På tværs af alle 3 nævnte hybrids metoder er værditabet med ens med eller en smule lavere end tilsvarende biler uden hybrid-teknik. Det skyldes at teknikken er ikke dyr og får bilen til at køre længere på literen end deres fossilbrændstof søskende. Typisk vil værditabet på de mest solgte hybridmodeller fra ligge omkring 50 til 57 pct. over fem år.

- Hvad med batteriet?

Der er forskel på typen af batteri der bruges i en hybridbil og en plugin-hybrid. Fælles er dog, at bilerne har et bilbatteri til alle de traditionelle el-dele og derudover et højvoltbatteri til bilens hybridkomponenter.

Går hybridbatteriet i stykker, kan det være en stor udgift, da et hybrid batteripakke koster fra 10.000 kr. og en plugin-hybrid batteripakke ofte over 100.000 kr. På nogle hybridbiler er det dog muligt at skifte dele af batteriet i stedet for at udskifte hele batteriet. Her anbefaler vi, at du kontakter et autoriseret værksted som Autocentralen.

- Er der forskel på garanti og service på en hybridbil?

Hybridbiler har ofte samme serviceinterval som fossilbiler, da de begge har en motor der kører på benzin eller diesel. Selvom en hybridbiler ikke kører lige så meget med forbrændingsmotoren som en almindelig benzin- eller dieselbil, betyder det ikke, at der er længere mellem serviceintervallerne, da delene stadig bliver gamle og slidte.

Der er generelt ikke længere garanti på selve hybridbilen i forhold til andre biler, men der kan være udvidet garanti på batteripakken og de øvrige hybridkomponenter, så spørg altid din sælger eller servicerådgiver.

- Bør du købe nu eller vente?

Der kommer altid hybridbiler på markedet, og man kan altid vente på en ny og mere spændende model. Men ligenu bør man ikke vente alt for længe, da ventetiden efter bestillingen på en hybridbiler er meget lang.
Vi anbefaler derfor, at i stedet for at vente på noget nyt og spændende, så kig hellere på det eksisterende marked, og se om en af de mange nuværende og spændende biler ikke kunne passe til dit behov.

KONTAKT

Kom og oplev vores plugin-hybridbiler i en af vores 7 afdelinger, eller kontakt os for nærmere info og spørgsmål.

Autocentralen Kolding Dieselvej

AUTOCENTRALEN
KOLDING – DIESELVEJ

Dieselvej 2 – 4, 6000 Kolding

Autocentralen Esbjerg

AUTOCENTRALEN
ESBJERG

Skagerrakvej 4, 6715 Esbjerg N

Autocentralen Horsens

AUTOCENTRALEN
HORSENS

Vejlevej 151, 8700 Horsens

Autocentralen Haderslev

AUTOCENTRALEN
Haderslev

Hirsevej 1, 6100 Haderslev

Autocentralen Vejen

AUTOCENTRALEN
VEJEN

Vestermarksvej 1, 6600 Vejen

Autocentralen Vejle SKODA VW SEAT CUPRA

AUTOCENTRALEN
VEJLE

Bugattivej 4, 7100 Vejle

Autocentralen Kolding Egtved Allé

AUTOCENTRALEN
Kolding – Egtved Allé

Egtved Allé, 6000 Kolding