Ny elbil opnår det maksimale antal stjerner i crashtest

6. december 2023
ID.7 er Volkswagens nye elektriske topmodel

VOLKSWAGEN – Der er blevet taget godt imod den nye elektriske Volkswagen ID.7 – både fra professionelle testkørere, branchefolk og ikke mindst kunderne, der strømmede til under åbent hus-arrangementet forleden. Også EuroNCap roser bilen for høj sikkerhed.

Den har allerede fået mange nye fans, den elegante elektriske Volkswagen ID.7, der officielt blev introduceret på det danske marked ved indgangen til december.

I samtlige seks VW-bilhuse under Autocentralen var der fint fremmøde ved Åbent Hus-arrangementet søndag den 3. december – og også efterfølgende har der været stor interesse for at prøvekøre Volkswagen ID.7.

Bilen blev i november kåret som Årets Firmabil i Danmark 2024, og for få dage siden fik ID.7’eren også en flot andenplads ved Årets Bil i Danmark 2024.

VW ID.7 har fået en endnu mere skarp pris

Den store elbil bliver også rost af de professionelle anmeldere, der har haft Volkswagen ID.7 under deres vinger. Blandt andet skriver FDM, at den sjette bil i ID-familien er: “…en enorm elbil med masser af plads og mange nye tekniske løsninger…”.

Får fem fine stjerner hos EuroNCap

Nu er også EuroNCap kommet på banen, og herfra sendes de maksimale fem stjerner efter bilen. EuroNCap er europæisk institut, der på 26. år kollisionstester nye biler ud fra en række ret stringente krav.

Hos EuroNCap crashtestes fabriksnye biler for at bedømme sikkerheden for fører, passagerer og fodgængere. Desuden tester man bilens generelle sikkerhedsudstyr.

Alle biler får en bedømmelse fra en til fem stjerner, så du som køber kan se, hvor sikker bilen er.

Bilistorganisationen FDM, der selv er med i EuroNCap-samarbejdet, har beskrevet udførligt, hvordan både testen og bilernes sikkerhed har udviklet sig siden 1997, hvor instituttet så dagens lys. Det kan du læse her.

VW ID.7 er en sikker bil

FDMs biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen, sender da også (flere) roser i ID.7-modellens retning:

– Skal man fremhæve en bil, er det Volkswagen ID.7, der samlet scorer noget af det bedste i en Euro NCAP-test nogensinde. Det gælder især bilens kollisionssikkerhed – både for de store og små passagerer, fortæller han, der også er FDMs repræsentant i EuroNCap-samarbejdet.

Volkswagen ID.7 får som sagt de maksimale fem stjerner, men hvad der er værd at notere sig er, at bilen får hele 95 procent i passager-sikkerhed samt 88 procent i sikkerhed over for børn.

Du kan læse hele EuroNCap-testen her – og se den digitale udgave her.