Autocentralen henter branche-kapacitet ind til helt ny direktørrolle

23. januar 2024
Henrik Brøchner Jensen

AUTOCENTRALEN – Den familieejede bilkoncern Autocentralen ruster sig til fremtiden, og ansætter en driftsdirektør, der skal stå i spidsen for den daglige drift i koncernen. Per 1. marts indtræder 45-årige Henrik Brøchner Jensen, der kommer fra en stilling som Toyota-direktør hos Via Biler.

At der er fart på i bilbranchen, er ingen hemmelighed – og at der hos Autocentralen er sket en udvikling over de senere år, er også tydeligt for enhver. Koncernen har løbende gennemgået en forvandling i branchen, og forventningerne er, at den udvikling vil fortsætte over de næste år.

Derfor har familien Jensen, der ejer Autocentralen, valgt at ansætte en driftsdirektør, som skal varetage de omsiggribende driftsopgaver på tværs af koncernens otte bilhuse.

– Vi har efterhånden opnået en markant position i markedet, og vi vil gerne ruste os endnu bedre til fremtiden. Tiden er med andre ord inde til at optimere på ledelsesgangen. Derfor er jeg både glad for og stolt over at kunne fortælle, at vi er lykkedes med at ansætte Henrik Brøchner Jensen som driftsdirektør i Autocentralen, påpeger Anders Jensen, der er administrerende direktør.

Åbent Hus hos Autocentralen med skarpe nytårstilbud

Den nye driftsdirektør, der begynder i den nyetablerede stilling fredag den 1. marts 2024, er lige nu ansat som direktør hos Via Biler, hvor han står i spidsen for koncernens Toyota-forretninger. Henrik Brøchner Jensen har haft flere forskellige roller og ansvarsområder i tidens løb – blandt andet som salgsdirektør for alle koncernens forretninger og bilmærker og ansvarlig for import af biler.

– Jeg ser virkelig frem til det her. Jeg kender selvfølgelig til Autocentralen i forvejen, og jeg har kun hørt godt om koncernen. Jeg ser det her som et job med masser af muligheder, og jeg glæder mig naturligvis til min nye rolle hos Autocentralen, understreger Henrik Brøchner Jensen.

Køber ind på Autocentralens værdier

Han blev blandt andet fristet til jobskiftet på grund af de værdier, som Autocentralen står for. Ordentlighed, tillid, dedikation, respekt, ærlighed og ansvarlighed. Alt sammen med til at underbygge det motto, som Autocentralen markedsfører sig med: Mere End Biler.

– Det er værdier, som jeg fuldstændig køber ind på. Og så betyder det noget for mig, at det er en familieejet koncern. Det kender jeg i forvejen, fordi det samme gælder for Via Biler, og det er der noget dejligt trygt ved. Og så mener jeg, at det er en styrke og et solidt kvalitetsstempel, at den samme familie har stået bag den samme koncern i tæt ved 50 år, fortæller Henrik Brøchner Jensen.

Han blev oprindeligt udlært som bilsælger hos Peugeot i Thisted og blev allerede som 21-årig salgschef hos den lokale Toyota-forhandler i samme by. I 2011 fortsatte han sin karriere hos VIA Biler, hvor han – ud over et kort svinkeærinde til Bayern Autogroup – har været siden. Privat er han bosat i Skanderborg sammen med sin kæreste og sin søn.

Direktør retter fokus mod forretningsudvikling

At der ansættes en driftsdirektør i koncernen, betyder ikke, at Anders Jensen trækker sig. Slet ikke.

– Nu har vi naturligvis et forløb, hvor Henrik skal have Autocentralen helt ind under huden, og det kommer jeg selvfølgelig til at være en del af. Men på lidt længere sigt kommer jeg i højere grad til at fokusere på forretningsudvikling og nye tiltag. Bilbranchen sover aldrig, og derfor er vi nødt til kun at sove med det ene øje lukket, pointerer Anders Jensen.

Senest har Autocentralen købt Sydkystens Bil Center i Ishøj, som har skiftet navn til Autocentralen Ishøj, og overtaget Arcasafe. Sidstnævnte producerer optimal tyverisikring til varebiler.

– Der er jo generelt gang i en konsolideringsproces i vores branche, så derfor kan jeg selvfølgelig ikke udelukke, at der sker yderligere ekspansion i vores koncern. Groft sagt kan man godt sige, at det lidt handler om at spise – eller at blive spist. Og det sidste har vi ikke tænkt os, fortæller Anders Jensen.

Autocentralen i Horsens i helikopterperspektivr serviceret