Autocentralen køber firmaet Arcasafe, der yder optimal tyverisikring af varebiler

14. december 2023
Autocentralen køber Arcasafe

AUTOCENTRALEN – Firmaet Arcasafe, der gør sig i tyverisikring af især varebiler, bliver per 1. januar 2024 en del af Autocentralen, der er en af landets største bilkoncerner. Forventningerne til Arcasafe er store, og firmaets produkter anses som et meget stærkt våben mod indbrud i og tyveri fra varebiler.

I gennemsnit bliver der i Danmark – hver eneste time – begået et indbrud i en af de godt 300.000 varebiler, som kører rundt i Danmark. Det resulterer oftest i ganske betydelige tab for de håndværkere og øvrige bilister, der oplever det. Og det var faktisk også en række indbrud, der fik tømrermester Jeppe Stokbro til at fokusere på bedre sikring af sine varebiler.

– Jeg havde flere gange mistet værdifuldt udstyr i en af mine varebiler, og det fik mig til at gå all in for at opfinde et produkt, som kan holde tyvene ude, forklarer Jeppe Stokbro.

Løsningen hedder Arcasafe – og det er dén virksomhed, som den nu tidligere tømrermester har solgt til Autocentralen.

Reelt er der tale om, at Autocentralen har købt de immaterielle rettigheder, som blandt andet handler om at overtage navn, patent, knowhow og kundedatabase.

Autocentralen køber Arcasafe 2

– Vores produkter har opnået stor popularitet, men jeg har gennem noget tid kunnet mærke, at hvis vi skal op på en større klinge, så var det nødvendigt at få en af branchens tunge spillere med på vognen. Og det har jeg fået nu, erkender Jeppe Stokbro.

Arcasafe bliver en del af Autocentralen

Hos Autocentralen – der med tæt på 450 medarbejdere og otte store bilhuse fordelt over hele landet bestemt må betegnes som en stor spiller – skulle der ikke bruges lang betænkningstid.

– Arcasafe har fat i den lange ende, når det drejer sig om tyverisikring. Vi har mange flådekunder, for hvem Arcasafe vil være en ideel løsning, fordi det desværre er en udfordring med indbrud i og tyveri fra varebiler, forklarer Anders Jensen, der er administrerende direktør hos Autocentralen.

Rent geografisk får Arcasafe sin fysiske placering på Bugattivej i Vejle, hvor den deler matrikel med et af koncernens otte store bilhuse.

– Det er klart, at vi vil gøre meget for at vores egne kunder bliver opmærksomme på, at vi kan tilbyde Arcasafe, men produkterne vil selvfølgelig også fremadrettet blive solgt til vores kolleger i branchen, understreger Anders Jensen.

Samarbejder med mange bilhuse

Arcasafe leverer i dag to forskellige former for tyverisikring af varebilen: et jalousigitter og en ”slamlock”.

– Jalousigitteret fungerer i og for sig på samme måde, som dem vi kender fra strøgforretninger, men da det kan være en lidt omkostningstung løsning for en lille installatør med to-tre biler, så har vi siden opfundet en ”slamlock”, der er en kraftig ekstra lås, som sørger for, at varebilens døre ikke bare lige kan vrides op. Det fungerer rigtig godt, fortæller Jeppe Stokbro.

Han har gennem flere år oparbejdet et godt og konstruktivt samarbejde med forskellige bilhuse og andre branche-relaterede virksomheder.

Det er Jeppe Stokbros forventning, at interessen for Arcasafe kun vil stige.

– Det er jo klart, at når et tyveri fra en varebil kan koste en håndværker adskillige tusinde kroner i mistede maskiner og materiale, så er det selvfølgelig et incitament til at gøre noget, så man kan forhindre, at det sker igen, påpeger Jeppe Stokbro.

Autocentralen køber Arcasafe 3

Et indbrud koster ofte dyrt

Ud over mistede effekter, så koster det ofte også tabt arbejdsfortjeneste, når der har været indbrud i en varebil.

– For det første skal man ofte undvære bilen, mens den bliver repareret, ligesom der kan være ventetid på at få fyldt varerummet op igen. Endelig er det jo ikke givet, at man får erstattet sit materiel en til en, og så er der jo ofte også selvrisiko. Så det kan være dyrt at blive bestjålet, og det er her, at vi kommer ind i billedet, pointerer Jeppe Stokbro.

Han flytter med, når firmaet bliver en del af Autocentralen per 1. januar 2024. Her vi han fortsat være ansvarlig for Arcasafe-produkterne.