Så er Autocentralen rykket til hovedstaden

2. oktober 2023
Personalet hos Autocentralen Ishøj er helt klar

AUTOCENTRALEN – Per 1. oktober er Sydkystens Bil Center A/S (også kendt som Volkswagen Ishøj) reelt blevet til Autocentralen Ishøj – og med forretningen i hovedstaden er antallet af bilhuse i koncernen vokset til otte.

Selv om solen ikke ligefrem kastede sine stråler ned over Industriskellet i Ishøj den første mandag i oktober, så var smilene store, da glasdørene blev slået op hos Sydkystens Bil Center A/S i Ishøj – også kendt i området som Volkswagen Ishøj.

Per 1. oktober er bilhuset nemlig blevet til Autocentralen Ishøj, og dermed er antallet af filialer i Autocentralen-koncernen vokset fra syv til otte.

Dermed er VW-bilhuset syd for København blevet indlemmet i en koncern, der nu råder over i alt seks Volkswagen-forretninger. Og tæller vi det autoriserede Skoda-serviceværksted med – og det gør vi naturligvis – så tæller koncernen ligeledes seks Skoda-værksteder.

Allerede i august blev nyheden om overtagelsen officiel, og i den forbindelse udtalte den hidtidige indehaver, Flemming Hoffman Christensen, at han kun kunne se fordele ved “manøvren”.

Ishøj-bilhus er blevet en del af noget større

– Det er ingen hemmelighed, at der er store udfordringer med at drive et såkaldt ”stand-alone-bilhus”. Vi kan bruge vores krudt meget bedre, ved at konsolidere os som en del af Autocentralen. Det flugter også 100 procent med den målsætning, som Volkswagen-importøren har, forklarer Flemming Hoffmann Christensen, der fortsætter i koncernen – og Ishøj-forretningen – som filialchef.

Hos Autocentralen er der store forventninger til nyerhvervelsen på Sjælland, der i øvrigt passer som hånd i handske ind i koncernens mange forskellige kanaler.

AC Ishøj

– For os har det her været en af den slags muligheder, som man bare er nødt til at gribe. For det første har Sydkystens Bil Center et setup med VW-forhandling og Skoda-service, som vi er rigtig skarpe til at håndtere i forvejen. For det andet er beliggenheden i København et stort plus for os, fortæller Anders Jensen, der er administrerende direktør i Autocentralen.

Koncernen har længe været til stede i hovedstadsområdet, hvor det især er store erhvervs- og flådekunder, som der arbejdes sammen med.

– Vi ejer i forvejen Granturismo Cars, der har sit hovedsæde i Albertslund, så København er på ingen måde udebane for os. Nu får vi fysiske rammer, der i endnu højere grad gør os i stand til at optimere dette samarbejde, samtidig med, at vi selvfølgelig skal synliggøre os over for nye potentielle kunder, påpeger direktøren.

Bilforretningen dækker ethvert behov

Autocentralen-skiltene er endnu ikke monteret på facaderne, men den del sker i løbet af den kommende tid, og Flemming Hoffmann Christensen glæder sig til at få Autocentralen-logoet op.

– Autocentralen Ishøj skal være det oplagte valg, når en kunde i og omkring hovedstadsområdet skal bruge rådgivning og finde løsninger på mobilitetsbehovet. Med alle de spændende fabriksnye Volkswagen-modeller, så har vi bare det bredeste udvalg, fortæller Flemming Hoffmann Christensen.

Han ser ligeledes et stort potentiale i, at bilkøberne i området nu får adgang til Autocentralen-koncernens meget store udvalg af nyere brugte person- og varebiler.

– Og så er det selvfølgelig et plus for vores store værksted, at mange af de kunder, som Autocentralen har kørende her i hovedstadsområdet, med fordel kan bruge os fremadrettet. Vi er autoriseret værksted både for Skoda og Volkswagen, pointerer han.

FAKTA OM SYDKYSTENS BIL CENTER A/S:
Der har været autoriseret Volkswagen-forhandler på adressen i Ishøj siden grundlæggelsen i 1964 – dengang under navnet C. V. Hansen. Siden blev bilhuset en SMC-forretning, indtil det i 1977 fik sit nuværende navn Sydkystens Bil Center A/S og blev familieejet. Siden 2010 har Flemming Hoffmann Christensen ejet Sydkystens Bil Center A/S.
Bilhuset er fortsat autoriseret Volkswagen-forhandler og værksted samt autoriseret Skoda-serviceværksted. Der er 25 ansatte i virksomheden, der er beliggende på Industriskellet i Ishøj – få kilometer fra København.
Læs mere om virksomheden her.