Strøjer-samlingen er altid et besøg værd

28. juli 2022
Bugatti Veyron er en del af Strøjer Samlingen

BILUDSTILLING – Fyn er fin. Sådan sang Lasse & Mathilde for efterhånden mange år siden – men trods sangtitlens alder, så er der stadig noget om det. Vi har været en tur forbi Strøjer-samlingen ved Assens, der rummer helt fantastiske bilmodeller.

En halv snes kilometer øst for Assens finder man Strøjer Tegl, som er et ganske velrenommeret leverandør af blandt andet teglsten. På samme matrikel som teglværket er der dog – set gennem bilentusiastens optik – placeret en langt mere interessant bygning i form af Strøjer Samlingen.

Strøjer Samlingen er noget så eksotisk som en samling biler af særlig spektakulær herkomst. Det varierer en kende, hvor mange biler der er udstillet – men typisk i omegnen af 70 styk.

Den vilde samling af biler – og den ER vild – blev grundlagt for mere end 50 år siden af Jørgen Strøjer Hansen, der også var indehaver af førnævnte teglværk. Det var – og er fortsat – en fascination af teknik og design, som var drivkræften for indehaveren. Samlingen skulle rumme mere end 100 biler, der alle fremstår i topklargjort tilstand.

Vidunderlige køretøjer

Der er både nyere supersportsvogne som Bugatti, McLaren, Ferrari, Koenigsegg og Lamborghini, men samlingen omfavner også modeller, der kan betegnes som klassikere. Rolls-Royce, Bentley, Mercedes-Benz med mågevingen (se billedet herunder) samt mange andre.

Mercedes-Benz-300_SL_Gullwing er en del af Strøjer Samlingen

Der er ikke nødvendigvis nogen rød tråd i udstillingen hos Strøjer – ud over at samtlige biler skal have en høj grad af eksklusivitet.

Således er der en afdeling med en god håndfuld James Bond-relaterede biler – eksempelvis et par af de Aston Martin-modeller, der har været med i nogle af filmene. Herunder ses en V12 Vanquish mage til den, som Strøjer Samlingen har udstillet. Den er fra filmen Die Another Day.

Et separat lokale er dedikeret knaldrøde Ferrari-modeller, der er linet op som var det hos den lokale forhandler i Modena. Et andet sted er Krone-biler stillet frem – med flag og mannequin-dukker og det hele. Og ja, der er faktisk tale om “rigtige” forhenværende biler, der har været i Kongehusets eje.

Kun åbent ved særlige lejligheder

Strøjer Samlingen har ikke åbent særligt ofte, hvilket naturligvis også er med til at bevare en vis grad af eksklusivitet. Men der laves arrangementer, så det er muligt at se bilerne – og det kan vi varmt anbefale. Du kan se åbningstiderne her.

Aston Martin Vanquish

Der sker meget ofte ændringer i udstillingen, og derfor kan man ikke være sikker på, at de her nævnte biler altid er med i den aktuelle udgave af Strøjer Samlingen. Men det gør det naturligvis kun endnu mere spændende at lægge vejen forbi den lille by øst for Assens, hvor både teglværk og biludstilling har hjemme.

Udvalget af biler strækker sig fra 1920erne til i dag, så der er i store træk mulighed for at se mere end 100 års historie inden for bilverdenen.

Et visit hos Strøjer Samlingen kan med fordel krydres med at lægge vejen forbi Skoda-Museet ved Glamsbjerg, som vi omtalte for nyligt. Man kan roligt sige, at det er biler i hver sin ende af skalaen, der er tale om.

For mange er F40 den mest klassiske Ferrari.