Reservedelschef Robert Hansen blev en del af bilbranchen ved et tilfælde

6. juni 2024
Reservedelschef Robert Hansen har 40 års jubilæum

JUBILÆUM – 1984 var året, hvor EM-drømmene brød ud i fuldt flor, og hvor Carl Lewis høstede fire guldmedaljer ved OL på hjemmebanen i Los Angeles. Poul Schlüter var statsminister og Årets Bil i Danmark var en Fiat Uno. Og nå ja, så var det dét år, hvor reservedelschef Robert Hansen indledte sin karriere hos Autocentralen i Esbjerg.

Dengang var det nu ikke Autocentralen, der stod på skiltene ved Volkswagen-forhandleren i Esbjerg. Der stod Jørgen Kjær.

– Jeg var lige blevet færdig med min værnepligt i Den Kongelige Livgarde den 31. maj 1984, og så gik der et par dage, inden jeg henvendte mig hos min fagforening. Min far havde altid sagt, at det var vigtigt at være medlem af en fagforening, så jeg var med i Chaufførernes Fagforening, fortæller Robert Hansen.
På fagforeningen fik han at vide, at de vist manglede en chauffør hos bilforhandleren Jørgen Kjær, og det fik naturligvis den dengang 20-årige vestjyde til at kontakte bilhuset.

– Jeg var derude den 3. juni, og jeg blev nærmest ansat med det samme. Vi aftalte dog, at jeg skulle vente med at begynde til dagen efter Grundlovsdag, og derfor startede jeg reelt den 6. juni 1984, understreger Robert Hansen.

Fra chauffør til reservedelsmand

Han havde egentlig en forestilling om, at han skulle gå speditør-vejen, men nu hvor han var landet hos Volkswagen-forhandleren som chauffør i en seks måneder lang stilling, så gik det jo egentlig meget godt.

Reservedelschef Robert Hansen har 40 års jubilæum 2

– Efter det halve år blev jeg forlænget lidt, og så sagde min chef til mig, at jeg da skulle være reservedelsekspedient. Og så gik det sådan. Jeg begyndte en to år lang ansættelse som lærling den 1. februar 1985, og så er det sådan set gået slag i slag lige siden. Og nu har jeg været en del af butikken i 40 år, det er jo helt vildt, erkender han.

Bilhuset – der dengang både forhandlede Volkswagen og Audi – har undervejs ændret både navn, ejerskab og placering. I 1997 blev forretningen solgt til det importørejede Skandinavisk Motor Compagni, der senere kom til at hedde Semler. Så skiftede bilhuset navn til SMC Esbjerg.

Og i 2016 solgte importøren forretningen til Autocentralen-koncernen, og derved skiftede bilhuset atter navn – denne gang til Autocentralen Esbjerg. I dag forhandles både Cupra, Seat, Skoda og Volkswagen, ligesom værkstedet fortsat er autoriseret Audi Servicepartner.

Rejsen har været spændende hele vejen

– Det kan jo godt lyde som om, at det har været turbulent, men det er jo altså sket over en meget lang årrække. Det har virkelig været en spændende rejse at være med på, og jeg har det stadig sådan, at det skal være rart at gå på arbejde, ellers går det ikke. Det er det her på Skagerrakvej – og det har det faktisk været i alle årene, pointerer Robert Hansen, der sammen med sin hustru Pil har en datter på 32 og en søn på 21 år.

Han blev – og det giver jo nærmest sig selv – fastansat som reservedelsekspedient, da svendebrevet kom i hus, og siden 2006 har Robert Hansen været reservedelschef i det store bilhus.

Reservedelschef Robert Hansen har 40 års jubilæum 3

– Det her jubilæum har selvfølgelig sat nogle tanker i gang, og det er ret sjovt at tænke på, at da jeg begyndte, da var Golf II den helt nye model. Og i stedet for computere, skærme og alt muligt elektronisk isenkram, så havde vi mikrofilm som hjælpemiddel. Faktisk havde vi dengang også tre computere i hele firmaet og en enkelt mobiltelefon. Altså den slags telefon, der vejede en halv snes kilo og fyldte en halv rygsæk, fortæller Robert Hansen.

Medarbejderne går gerne en ekstra mil

Direkte adspurgt, så forestiller reservedelschefen sig, at han sagtens kan holde ti år mere som en del af Autocentralen.

– Jeg trives virkelig i det her job og i den her virksomhed. Vi har det virkelig godt herude. Det er dejligt at mærke, at medarbejderne gerne går en ekstra mil for hinanden, pointerer Robert Hansen, der bestemt ikke vil betegne sig selv om en hård chef af den gamle skole.

– Det er sjældent nødvendigt, for vi kender hinanden godt her hos Autocentralen. Vi har nok at se til, men omvendt har vi heldigvis tid til at tale med hinanden, og også lave lidt sjov.

Selv om Robert Hansen nu har arbejdet i 40 år, og han ejer en Volkswagen Golf E-Hybrid, så er det jernhesten, der hver morgen og eftermiddag bringer ham til og fra arbejdspladsen.

– Det er godt nok med lidt vestenvind i håret. Og så kan konen jo tage bilen, fortæller han.

Jubilæet er blevet fejret på dagen hos Autocentralen i Esbjerg.

Reservedelschef Robert Hansen har 40 års jubilæum 4

Facts om Autocentralen:

Autocentralen er en af landets største bilkoncerner med en række bilhuse i henholdsvis Syd- og Sønderjylland samt i København. Autocentralen driver en erhvervsleasing-afdeling, tyverisikringsfirmaet Arcasafe samt er medejer af DKT Auto A/S, der leverer indretning, opbygning og foliering af køretøjer. Flexleasingselskabet Granturismo Cars er ligeledes en del af Autocentralen-familien.

Koncernen er autoriseret forhandler af Honda og Nissan samt Semler-mærkerne Cupra, Seat, Skoda og Volkswagen. Autocentralen er desuden Audi Servicepartner i Esbjerg, Horsens og Kolding.

Samlet er der tæt på 450 medarbejdere i Autocentralen, som er grundlagt i 1976 med udgangspunkt i Kolding af Knud Majgaard Jensen. Koncernen ejes og drives fortsat af grundlæggeren sammen med sønnerne Palle og Anders Lindskov Jensen, der er henholdsvis salgsdirektør og administrerende direktør i Autocentralen. Læs mere her.