Nye registreringsafgifter fra 2022 på biler

25. oktober 2021
Trafikprop - bil afgift

Fra nytår stiger registreringsafgifterne på flere biler, og mange bilmodeller bliver dyrere i 2022 pga. ny afgift – særligt plug-in hybriderne.

Når kalenderen viser den 1. januar er det ikke længere blot årstallet der stiger, det gør en stor del af bilpriserne også, især plug-in hybridbiler. Fra årsskiftet stiger bilafgifterne og dermed bliver en del biler dyrere. Den højere afgift skyldes den politiske aftale omkring at nå mindst 775.000 eldrevne biler ude på vejene inden 2030.

Den højere afgift får blandt andet konsekvenser for Hyundai og deres 2 meste populære plug-in hybridmodeller Tucson og Santa Fe. Her fortæller Hyundai, at de forventer en stigning imellem 18.000 og 20.000 kroner. For elbiler vil de nye højere afgifter kun ramme biler, der koster fra ca. 500.000 kr. og op. Det betyder, at hverken KONA Electric eller IONIQ 5 bliver påvirket af de nye afgifter.

Hvis ikke de højere priser var bekymring nok, så befinder vi os samtidig i en situation, hvor der er store leveringsudfordringer, grundet mangel på chips. Disse to faktorer kan skabe usikkerhed hos mange bilkøbere, da det ikke er sikkert, at bilen kan leveres i år og dermed risikerer man, at bilen bliver dyrere, hvis den først leveres i 2022.

For at undgå en stop and go-effekt for salget af plug-in Hybrider har Hyundai også meldt ud, at hvis du skriver under på en model inden d. 15 december, så er du garanteret den nuværende pris, selvom bilen først bliver leveret og registreret i det nye år, hvor afgift stigningen er trådt i kraft.

Spørgsmålet er så, hvornår skal man købe elbil?

Heldigvis er der også nogle gode nyheder. For langt de fleste elbiler vil der ikke være stigning fra årsskiftet.
Det vil kun være de biler som koster mere end 468.00 kr og har et batteri større end 44 kWh, som vil komme til at stige med op til 12.110 kr i afgift.

Imens afgifterne stiger ganske stabilt, så er udbuddet af elbiler nærmest eksploderende. Stort set alle bilmærker har lanceret en elbil i 2021, og det betyder, at du har langt større valgmuligheder, hvis du ønsker at køre elektrisk. Så hvis du ikke har fundet din drømmeelbil ikke er hos os endnu, så fortvivl ikke, for selv til næste år vil du kunne købe den med en elektrisk lav afgift.