Længere leveringstid på din nye bil

13. oktober 2021

Kære Autocentralister

Vi har i længere tid haft problemer med at leve op til vores normalt hurtige leveringstider af personbiler, dette vil vi gerne belyse nedenfor.

Vi bestræber os dagligt på at kunne levere bilerne så hurtigt som muligt, og overholde de leveringstidspunkter der er aftalt. Vi oplever dog stadig mange ændringer hos producenterne og store leveringsproblemer. I og med at producenterne har problemer med at få materialer hjem til produktionen af bilerne, så ændres deres prioritering af biler også nogen gange. Derfor kan leveringstiderne hos os også ændres både til det positive, men også det negative, da der fra uge til uge kan ændres i hvor mange biler producenterne producerer – dette er alt efter hvor stor efterspørgsel der på modellen.

I og med at producenterne ikke kan få mikrochips og andre komponenter hjem til deres produktion, er de blevet nødsaget til at vælge at omstille produktionen. Flere bilfabrikker har været nødsaget til at lukke produktionen ned i flere uger, da der ikke har været nok komponenter til at producere biler. Dette mærker vi især følgerne af lige nu.

Disse følger sker efter en lang coronapandemi, som har besværliggjort at få materialer hjem fra hele verden, da flere af landene der producerer materialer har været helt eller delvist lukket. Disse følgevirkninger af pandemien, kommer vi til at mærke et stykke ind i 2022 – hvor det forventes at produktionerne vil bevæge sig stille og roligt tilbage til normalen igen.

Hvordan kan leveringstiden gøres kortere?
Det er muligt at gøre leveringstiden kortere, hvis du er villig til at gå på kompromis med ekstraudstyr eller farve. Vi har i nogle tilfælde fabriksnye biler stående i deres butikker, som du kan få til levering med det samme. Du kan også være heldig, at vi har en bil i vores næste leverance som endnu ikke er solgt, og du dermed kan købe den.

Som sagt så kan det være en mulighed at gå på kompromis med ekstraudstyr og farve, da bilerne allerede er produceret, men du kan også være heldig at vi har en bil stående lige efter dit behov i en af vores andre bilhuse. Dette kan vi selvfølgelig hjælpe dig med at finde ud af, enten ved at du kommer ned i den lokale Autocentralen eller skriver til os i chatfunktionen på siden.

Køber du en bil ved os, vil vi selvfølgelig holde dig fuldt informeret omkring leveringstiden på din bil – så ligegyldigt om din bil bliver leveret 2 uger før aftalt tid eller efter, så vil du under hele perioden blive informeret og vi holder kontakten til dig imens du venter på din drømmebil.
Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores 7 bilhuse, og vise dig de mange flotte modeller vi har!

Hvor lang er leveringstiden for fabriksnye biler?
Hvor lang leveringstiden er for fabriksnye biler varierer meget, og afhængig af hvilket mærke og model du vælger kan den være alt lige fra et par uger til seks måneder.

Vi har bestemte tidspunkter, hvor vi får leveret alle de biler, som er blevet bestilt hos fabrikken. Hvis du bestiller din nye bil lige efter vi har fået en leverance, kan leveringstiden på din bil være længere, da der så går et stykke tid før forhandleren får næste leverance fra fabrikken.

En anden ting der kan gøre leveringstiden længere, er mængden af fabriksmonteret ekstraudstyr. Ekstraudstyret skal produceres separat, hvilket gør produktionstiden længere og dermed også leveringstiden længere. Derfor skal du være opmærksom på at meget udstyr højest sandsynligt vil resultere i en længere leveringstid, end hvis du kan nøjes med standard udstyr.

Hvorfor er leveringstiden så lang?
Leveringstiden er typisk lang fordi fabriksnye biler er unikke produkter, der er bygget præcist efter dine behov. Nogle modeller findes i flere hundredetusinde kombinationer, og da det er et yderst kompliceret produkt, tager det lang tid at producere.

Vi glæder os til at mødes med dig, og hjælpe dig til din drømmebil. Skriv til os i chatten eller kontakt via dette link.