Hvis det er svært, så er det også vigtigt. Cocuura fylder tre år

15. marts 2024
Cocuura fylder tre år 1

BERØRINGSANGST – Cocuura, der er sat i verden for at komme berøringsangst på arbejdspladsen til livs, har fødselsdag. Cocuura fylder tre år fredag den 15. marts – og Autocentralen har været med på sidelinjen det seneste års tid.

Med det mundrette motto ”#hvadfandensigermanlige” er det lykkedes Vejle-virksomheden Cocuura at få hul på mange svære snakke rundt i landet, og siden foråret 2023 har Autocentralen haft et partnerskab med Cocuura.

Men Cocuura, der er sat i verden for at komme berøringsangsten til livs, har eksisteret siden 2021 – og kan derfor fejre tre års fødselsdag fredag den 15. marts 2024.

Helt konkret blev fødselsdagen holdt på Comwell Kolding, hvor små 100 Cocuura-ambassadører, samarbejdspartnere og venner af huset havde lagt vejen forbi til et brag af en fest.

Cocuura fylder tre år 2

De to initiativtagere, Lena Boel og Mads Hansen, havde sammensat et fantastisk program, der strakte sig over en god håndfuld timer.

Der var et oplæg af TV2-journalist Rasmus Staghøj, som blev interviewet på scenen omkring sit forhold til cykelfænomenet Chris Anker Sørensen, der døde i efteråret 2021.

Her reflekterede journalisten – der blandt andet har kommenteret Tour de France sammen med Chris Anker Sørensen – over de udfordringer, tanker og følelser, som dødsfaldet havde ført med sig.

“Mads og Monopolet” live on stage

Et af ankerpunkterne hos Cocuura er “Cocuura & Livets krøllede vej”, som er en række talkshows, der forløbet på samme måde som “Mads og Monopolet”.

Se Cocuura’s egen film fra fødselsdagsfejringen herunder:

Et dilemma læses op og bliver så debatteret af et panel. Forleden bestod panelet af håndboldekspert Bent Nygaard, tv-journalist Claus Elgaard og – i et af dilemmaerne – Autocentralen Horsens’ skarpe reservedelschef Peter Damsgaard.

Det indsendte dilemma handlede om, at en kollega på arbejdspladsen taler meget højt og forstyrrende – og spørgsmålet gik på, hvad der kunne gøres ved problemet. Og om der overhovedet skulle gøres noget.

Dilemmaet blev vendt på scenen, og der kom flere bud på, hvad der kunne gøres.

Peter Damsgaard opfordrede til, at man tog en dialog med vedkommende om problemet – og at man næsten altid er nødt til at gøre vedkommende opmærksom på, at det forstyrrer.

En totalt tændt Chris MacDonald

Efter frokosten – der blev rundet af med ti squats for ligesom at få systemet på plads – var der et oplæg med Chris MacDonald.

På underholdende og inspirerende vis fik han understreget, at det er helt okay og helt almindeligt, at livet ind imellem er både udfordrende, svært og hårdt. Og at det er vigtigt at tale om.

Den amerikanskfødte foredragsholder – der gør sig i sund livsstil, motivation, personlig udvikling og coaching – havde fra første til sidste minut et solidt greb om publikum.

Cocuura fylder tre år 3

Arrangementet blev rundet af med uddeling af den første Cocuura Ambassadors Award, hvor fem Cocuura-ambassadører fra en række virksomheder var nomineret. En af dem var Lars Have Thomsen, der er ansat hos Autocentralen i Esbjerg.

Prisen gik dog Autocentralen-ambassadørens næse forbi, og gik i stedet til Berit Tange fra Erhvervsakademi Sydvest.

Fødseldagsfejringen var fantastisk dag – og fra alle #autocentralister skal der lyde et stort tillykke til Cocuura med de første tre år. Det har været – og er fortsat – en enorm stor fornøjelse at være med på holdet.

Se flere billeder fra fødselsdagsfejringen herunder:

Lars Thomsen med den synlige bevis på, at han var nomineret til den fine award:

Cocuura-ambassadør Lars Thomsen