Autocentralen og Cocuura indgår partnerskab

11. juli 2023
#hvadfandensigermanlige

AUTOCENTRALEN – Syd- og Sønderjyllands største bilkoncern er gået ind i et samarbejde med den vejlensiske virksomhed Cocuura. Målet er at øge trivslen blandt personalet i de syv bilhuse – både på og uden for arbejdspladsen.

Hvad siger man til en kollega, når livet er allermest skrøbeligt? Når en alvorlig livskrise er slået ned som et lyn fra en klar himmel, eller når livsgnisten har lidt et alvorligt knæk?
Med det mundrette motto ”#hvadfandensigermanlige” er det lykkedes Vejle-virksomheden Cocuura at få hul på mange svære snakke rundt i landet, og nu har Syd- og Sønderjyllands største bilkoncern, Autocentralen, valgt at indgå et partnerskab med Cocuura.
– Vi har et motto, der hedder ”Mere End Biler”, og det mener vi virkelig alvorligt. Netop det her med, hvordan vores 400 medarbejdere går rundt og har det, det er enormt vigtigt for os. I første omgang selvfølgelig for den enkelte medarbejder, men det er også vigtigt for virksomheden. I Autocentralen hjælper vi hinanden, og med samarbejdet er jeg sikker på, at vi får endnu bedre mulighed for hurtigt at være der for hinanden, fortæller Anders Jensen, der er administrerende direktør i bilkoncernen.

Hvad siger man til en kollega, når livet er allermest skrøbeligt? Når en alvorlig livskrise er slået ned som et lyn fra en klar himmel, eller når livsgnisten har lidt et alvorligt knæk? Med det mundrette motto ”#hvadfandensigermanlige” er det lykkedes Vejle-virksomheden Cocuura at få hul på mange svære snakke rundt i landet, og nu har Syd- og Sønderjyllands største bilkoncern, Autocentralen, valgt at indgå et partnerskab med Cocuura. Cocuura og Autocentralen

I første omgang har Cocuura og Autocentralen i fællesskab haft fyraftensmøder i samtlige syv bilhuse, hvor medarbejderne har fået en introduktion til de mange værktøjer, som Cocuura-konceptet bringer med sig.

Der skal tages hul på de svære snakke

– Det har været en rigtig god oplevelse at komme rundt i Autocentralen. Det er første gang, at vi arbejder så direkte sammen med en kunde fra bilbranchen, og vi kan godt mærke, at vi lige skal ”ses an”. Og det er helt fint. For det er ofte alvorlige sager, der kommer på bordet. Dødsfald i familien, børn med alvorlige sygdomme eller symptomer på stress hos en selv. Der er desværre meget af det, og vi kender alle sammen nogen, fortæller Lena Boel.
Sammen med Mads Hansen står hun bag Cocuura. De to har bygget virksomheden op i skyggen af langvarige sygdomsforløb.
– Vi har begge haft kræft, men er heldigvis kommet godt ud på den anden side. Vores erfaringer og oplevelser har været dét, der har fået os til at skabe Cocuura. Vi oplevede en voldsom berøringsangst fra omverdenen. Både familie, venner og kolleger havde svært ved at finde ud af, hvordan de kunne ”være i det”, forklarer Lena Boel, som i mere end 20 år har arbejdet med ledelse, strategi og forretningsudvikling.
I løbet af de seneste par år har hun og Mads Hansen, der har en baggrund som professionel håndbolddommer, skabt det digitale læringsunivers Cocuura, som i dag leverer inspiration, viden og værktøjer til erhvervslivet. Universet skal hjælpe alle parter med at åbne omkring de ting, der kan være svære at tale om.

Vi kan nemmere hjælpe hinanden

– Berøringsangst opstår hver eneste dag ude på arbejdspladserne. Både i samarbejdet generelt, men i særdeleshed, når medarbejdere eller deres pårørende står i større eller mindre livskriser. Og det hjælper ikke, at man bare lader som ingenting. Tvært imod. Netop i de situationer gør de gode relationer, og modet til at tale om det svære, en helt enorm stor forskel, understreger Mads Hansen.
Cocuura har opnået stor succes med at hjælpe virksomheder i gang med at få talt om de ting, der gør ondt. Med Autocentralen er døren nu også banket ind i den traditionelt set mandsdominerede bilbranche.
– Vi er ikke gået ind i det her, fordi det skal se godt ud på vores hjemmeside. Vi kerer os om vores medarbejdere, og vi ved godt, at det handler om det hele menneske. At det er vigtigt, at den enkelte medarbejder trives både på og uden for arbejdspladsen, konkluderer Anders Jensen, der er overbevist om, at samarbejdet med Cocuura bliver en gevinst på flere niveauer.
Den nye ”værktøjskasse” som medarbejderne har fået at arbejde med, og som er i fuld gang med at blive aktiveret i afdelingerne, er 100 procent i tråd med alt det, som bilkoncernen står for.

Autocentralen venterum

– Jeg glæder mig over, at der er blevet taget så godt imod Cocuura. Konceptet skal både hjælpe den enkelte kriseramte medarbejder, kollegerne omkring og ikke mindst støtte vores ledere, så de kan håndtere situationen, når livet udfordrer vores medarbejdere. Hos Autocentralen tror vi på et godt arbejdsmiljø, og at den daglige kultur og trivsel er et fælles ansvar. Vi tror på ”holdspillet”, og på at kæden ikke er stærkere end det svageste led, så det er vigtigt, at vi støtter og opfordrer ”hele holdet” til at give en hjælpende hånd til den kollega, der står midt i en svær periode, påpeger direktøren.

Åben kultur er et godt konkurrenceparameter

Medarbejderne får via Cocuura-samarbejdet adgang til et særligt univers, hvor der er masser af gode råd, video-vejledninger og brugbare værktøjer. Desuden har Cocuura sit helt eget ”Sara & Monopolet”-inspirerede hold af erfarne og vidende folk, som diskuterer en lang række forskellige relevante dilemmaer. Endelig er der også mulighed for direkte sparring med folkene hos Cocuura.

– Og det er altså ikke kun livstruende sygdom og store kriser. Det kan også handle om, hvad man skal gøre, hvis ens kollega altid kommer for sent til alle aftaler, eller en medarbejder har dårlig ånde. Der er mange situationer, hvor man egentlig har lyst til at sige noget, men man alligevel er berøringsangst. Men får man trænet sig i at tage de svære snakke, så er det til fordel for trivslen, fællesskabet og bundlinjen, understreger Lena Boel.
Hun roser Autocentralen for gå med i partnerskabet.
– Bilbranchen har nok ry for at være lidt støvet, og derfor er det positivt, at en så stor spiller tager det her skridt. Det er fremsynet, og det er godt for virksomheden, det er der ingen tvivl om, påpeger Lena Boel.

Åbent Hus hos Autocentralen med skarpe nytårstilbud