Gigantisk Granturismo-biltræf hos Autocentralen i Esbjerg

17. april 2024
Granturismo Event i Esbjerg 1

GRANTURISMO CARS – Autocentralens datterselskab, Granturismo Cars, er især kendt via fænomenet Joachim Stenders mange vanvittige bilvideoer på YouTube. Nu besøger Granturismo Cars og Joachim Stender Autocentralen i Esbjerg, hvor de vil finde frem til områdets fedeste køretøjer.

Har du den flotteste bil i Esbjerg-området, så læs lige med her. Tirsdag den 30. april slår Autocentralen på Skagerrakvej 4 i Esbjerg portene op for et stort biltræf, hvor den kendte YouTube-bilmand Joachim Stender fra Granturismo Cars vil vurdere biler i hundredvis.

– Det er årets første og største biltræf, og vi glæder os i dén grad til at komme på græs, som vi siger i København. Sammen med mine kolleger vil vi gennemgå alle de biler, som vil være med i konkurrencen, og det skal jo nok kaste både lidt ris og lidt ros af sig, garanterer Joachim Stender, som mange kender for sin ret unikke måde at teste biler på.

Arrangementet indledes klokken 17.30, men arrangørerne opfordrer gæsterne til at komme i god tid.

Granturismo Event i Esbjerg 3

Biltræffet foregår på arealerne ved byens store bilhus, der til dagligt er autoriseret forhandler af Cupra, Seat, Skoda og Volkswagen.

Forventer mindst 1000 gæster

– Vi skal kåre en vinderbil i fem forskellige kategorier: den dyreste, den flotteste, den billigste og den klammeste – og så den bil, der har den fedeste lyd. Det skal nok blive godt, understreger Joachim Stender.

Det er anden gang, at Autocentralen og datterselskabet Granturismo Cars stabler et event på benene af denne type – og da det senest foregik i afdelingen i Vejle, var det i efterårskolde november.

– Selv om det dengang var helt uden for sæson, og det regnede, så mødte der alligevel tæt på 1000 gæster frem. Nu gør vi det i det sprøde forår, hvor de lidt mere specielle biler er kommet på asfalt, så vi forventer da, at der kommer mange flere, fortæller Joachim Stender.

Granturismo Event i Esbjerg 5

Man behøver ikke tilmelde sig på forhånd, selv om arrangementet er slået op som en begivenhed på Granturismo Cars velbesøgte Facebook-side. Her har godt 600 følgere i skrivende stund trykket ”deltager”.

Alle er velkomne – med eller uden bil

Konceptet er, at man møder op med sin bil på Skagerrakvej 4, hvorefter man så får lov at køre ind på området. Vil man blot overvære seancen og sparke lidt dæk sammen med ligesindede, så er der i dagens anledning allokeret et stort græsareal til gæsteparkering.

– Vi har fået den lokale slagter til at tænde op i grillen, så vi satser på, at det ikke kun er de mange fede biler, der stiller sulten. Der vil også være en række andre tiltag på pladsen, som vi ikke helt kan løfte sløret for endnu, fortæller Jesper Werge, der er kommunikations- og marketingchef hos Autocentralen.

Granturismo Event i Esbjerg 2

Han påpeger, at politiet og relevante offentlige myndigheder er underrettet, og at der er indhentet de relevante tilladelser til biltræffet.

Vigtigt at køre efter reglerne

– Det med kåringerne er jo lidt for sjov, for det handler primært om at hilse på hinanden, se hinandens biler og så få nogle gode snakke om knastaksler, karburatorsprit og kromlister. Vi ser virkelig frem til det her, og erfaringsmæssigt ved vi, at gæsterne altid opfører sig eksemplarisk. Og så opfordrer vi naturligvis til, at der køres efter reglerne både til og fra vores arrangement, understreger Jesper Werge.

Alle biler er velkomne til biltræffet, og planen er, at der bliver fundet en vinder i de fem forskellige kategorier klokken 19:30. Vinderne i hver kategori får – ud over den ærefulde titel og masser af respekt fra publikum – en stor bunke GranTurismo Cars-merchandise.

Hele seancen bliver filmet og vil lande på Granturismo Cars’ og Autocentralens YouTube-kanaler medio maj. Læs mere om Granturismo Cars her.

Granturismo Event i Esbjerg 7

Facts om Autocentralen:

Autocentralen er en af landets største bilkoncerner med en række bilhuse i henholdsvis Syd- og Sønderjylland samt i København. Autocentralen driver en erhvervsleasing-afdeling, tyverisikringsfirmaet Arcasafe samt er medejer af DKT Auto A/S, der leverer indretning, opbygning og foliering af køretøjer. Flexleasingselskabet Granturismo Cars er ligeledes en del af Autocentralen-familien.

Koncernen er autoriseret forhandler af Honda og Nissan samt Semler-mærkerne Cupra, Seat, Skoda og Volkswagen. Autocentralen er desuden Audi Servicepartner i Esbjerg, Horsens og Kolding.

Samlet er der tæt på 450 medarbejdere i Autocentralen, som er grundlagt i 1976 med udgangspunkt i Kolding af Knud Majgaard Jensen. Koncernen ejes og drives fortsat af grundlæggeren sammen med sønnerne Palle og Anders Lindskov Jensen, der er henholdsvis salgsdirektør og administrerende direktør i Autocentralen. Læs mere her.