Erfaren filialchef fra Esbjerg skal få ny import/eksport-afdeling til at blomstre

14. november 2023
Jannik Stockholm Simonsen 1 low

AUTOCENTRALEN – Autocentralen, der er en af landets største bilkoncerner, opretter nu en afdeling for import/eksport af person- og varebiler, for at imødekomme den store efterspørgsel på nyere brugte biler. Jannik Stockholm Simonsen, der gennem en årrække har været filialchef hos Autocentralen i Esbjerg, skal stå i spidsen for afdelingen.

Bilbranchen er inde i en udvikling, hvis lige ikke er set i mange år. Over de seneste par år er der kommet voldsom gang i salget af elbiler, og samtidig har perioden siden begyndelsen af 2020 leveret en række udfordringer, som har forårsaget lange leveringstider, opbremsninger i produktionen og en vis grad af forsigtighed hos forbrugerne.

Der blæser med andre ord nye vinde i bilbranchen, og et af de områder, hvor der er et stort potentiale, er i forhold til import og eksport af biler.

Et område, som Autocentralen gennem flere år har haft fokus på, og som koncernen nu vælger at gå ”all in” omkring.

– Derfor har vi valgt at oprette en ny import/eksport-afdeling i koncernen, som simpelthen skal være dedikeret til især import af biler – primært fra en række europæiske lande, forklarer administrerende direktør Anders Jensen.

Jannik Stockholm Simonsen skal stå i spidsen for ny Autocentralen-afdeling

Til at stå i spidsen for den nye afdeling, har Autocentralen valgt at rekruttere Jannik Stockholm Simonsen, der gennem de seneste ti år har været filialchef i det store Autocentralen-bilhus på Skagerrakvej i Esbjerg.

Import/eksport kræver 100 procent dedikation

– Jeg har gennem de senere år brugt en del tid på import/eksport, samtidig med at jeg har holdt snor i vores Esbjerg-bilhus. Køb og salg af biler til kontakter i udlandet kræver et virkelig velplejet netværk, og derfor giver det god mening, at jeg nu kan dedikere mig 100 procent til import/eksport-delen, påpeger den 44-årige filialchef.

Han har været en del af Esbjerg-forretningen i 20 år, hvoraf de seneste 10 år har været som filialchef.

I 2016 blev både Jannik Stockholm Simonsen og bilhuset – der altid har været Volkswagen-forhandler – en del af Autocentralen-koncernen.

– Jeg er oprindeligt udlært som lagermand hos Volkswagen i Haderslev, men det var reelt bare en genvej til at få foden inden for i branchen. Så snart læretiden var ovre, blev jeg en del af salgsafdelingen, og der er jeg dybest set blevet, kan man sige. Men jeg altså haft med Volkswagen at gøre i over 20 år, og siden er der jo heldigvis kommet en række andre bilmærker til, understreger han.

Det handler om et velplejet netværk

Den nye afdeling får formelt hjemmeadresse hos Autocentralen i Vejle, der også rummer den primære del af administrationen – men for Jannik Stockholm Simonsens vedkommende, så kommer han til at bevæge sig en hel del rundt. Både i ind- og udland.

Ny import-eksport afdeling i Autocentralen

– Nu starter jeg jo på ingen måde fra scratch, og jeg har heldigvis en lang række kontakter, som jeg har arbejdet tæt sammen med i flere år. Men det skal udbygges, fortæller Jannik Stockholm Simonsen, og fortsætter:

– Vi skal kigge på, hvor der er mulighed for at opdrive nye markeder, det er klart. Og det kræver altså, at jeg møder de potentielle nye samarbejdspartnere face to face, sådan er det.

Et frugtbart samarbejde kræver nemlig mere end et møde over Teams.

– Det handler om at se hinanden i øjnene, inden der kan handles. Og det er helt fint. Der ligger jo også det i det, at handlerne kan gå begge veje, selv om importen helt klart er det område, der kommer til at veje tungest, fortæller han.

Omsætningen i Esbjerg mere end fordoblet

En af betingelser for at oprette en import/eksport-afdeling er, at der er stor efterspørgsel på nyere brugte person- og varebiler.

Og at det er vigtigt, at man som bilkoncern hurtigt kan agere i et omskifteligt marked, som bilbranchen er.

– Hvis vi kigger bare fire år tilbage, så var der jo ingen, der havde forestillet sig den udvikling, som verden har set. Men det er sådan, verden er, og det må vi bare forholde os til, understreger Jannik Stockholm Simonsen.

Der er fuld fokus på import og eksport hos Autocentralen

Han kan se tilbage på en årrække med stor vækst i sin filial på Skagerrakvej.

– Vi har mere end fordoblet omsætningen i Esbjerg, siden vi blev en del af Autocentralen. Samtidig er staben af medarbejdere selvfølgelig også vokset, så det er blevet en store forretning, vi har kørende, med salg og service af Volkswagen, Skoda, Seat og Cupra samt service af Audi. Det kommer jeg til at savne, men heldigvis får jeg jo fortsat berøring med kollegerne i bilhuset, påpeger Jannik Stockholm Simonsen.

Privat er han bosat i Ribe, hvor han sammen med hustruen Trine har tre døtre på 21, 18 og 14 år.