Verdens sikreste varebil – Volkswagen Transporter

21. juni 2021

Euro NCAP-organisationen har testet 19 varevogne med fokus på udvalget af assistentsystemer, og hvor effektive disse er. Her fik Volkswagen T6.1 en guldmedalje og den bedste placering på listen.

De senere år, er der oplevet et boom i online-salget og derved også et større behov for kurerfirmaer. Dette har medført den markante stigning i antal varebiler ude på de danske veje.
Netop derfor har Euro NCAP og rettet opmærksomheden omkring sikkerheden i varebilerne – og her topper Tranporteren med en samlet score på 65%, hvilket er det højeste ud af de 19 varebiler.

Volkswagen mærker også det øgede fokus på sikkerhed fra de erhvervsdrivende. Flere og flere kunder er mere bevidste omkring sikkerheden af deres ansatte og dem selv, og vælger derfor også at investere i dette.
Samtidig kan en sikker bil også reducere omkostninger ved eventuelle skader på bilen og personale.

Hvad får du ved køb af en Volkswagen Transporter:

  • Sidevindsassistent: Stabiliserer bilen ved kraftig sidevind og vindstød med automatiske bremseindgreb.
  • Adaptiv fartpilot ACC inklusive områdeovervågningssystemet Front Assist med citynødbremsefunktion: Tilpasser automatisk hastigheden og sikkerhedsafstanden til det forankørende køretøj og kan – hvis føreren ikke reagerer – automatisk foretage nødopbremsning ved fare for kollision.
  • Nedkørselsassistent: Systemet sørger med en nedregulering af motorens omdrejninger og om nødvendigt med bremseindgreb for kontrollerede og komfortable nedkørsler.
  • Parkeringsstyreassistenten Park Assist: Understøtter ved parkering i tvær- og langsgående parkeringsbåse ved, at de optimale styrebevægelser udføres automatisk, mens føreren blot skal betjene speeder, bremsepedal og koblingspedal.
  • Side Assist: Overvåger bilens sider og viser på infotainmentsystemets display, hvis bilen kommer kritisk tæt på stolper eller mure.
  • Trailer Assist: Gør det nemmere at styre et vogntog med anhænger ved manøvrering i tværgående parkeringsbåse samt ved præcise bakkemanøvrer hen til læsseramper og andre steder.
  • Udkørselsassistent: Understøtter ved baglæns udkørsel fra en parkeringsbås. Hvis føreren ikke reagerer på advarselssignalet, når systemet registrerer fare for kollision med et køretøj, der er i bevægelse bagved bilen, foretages der automatisk et bremseindgreb.
  • Dynamisk skiltegenkendelse: Registrerer hastighedsgrænser, overhalingsforbud samt tidsmæssige og vejrafhængige begrænsninger med et specielt kamera og informerer føreren i kørecomputeren.
  • Vognbaneassistenten Lane Assist: Registrerer bilens egen vognbane via et multifunktionskamera og holder bilen i vognbanen ved hjælp af styreindgreb.
  • Fjernlysreguleringen Light Assist: Regulerer automatisk fjernlyset, så du altid har optimalt lys og samtidig undgår at blænde modkørende.