Storsælgende Hyundai kåret som Årets Mikrobil 2024

22. januar 2024
Hyundai i10 er Årets Mikrobil 2024

HYUNDAI – Den mindste perle i samlingen af Hyundai-modeller er netop blevet kåret som Årets Mikrobil 2024. Det er tredje gang på fire år, at dén ære tilfalder Hyundai i10. Det er bilsitet Kuffert & Kørehandsker, der står bag kåringen.

Det er en populær model, der netop er blevet kåret som Årets Mikrobil 2024 af bilsitet Kuffert & Kørehandsker.

Lige nu kører der mere end 38.000 Hyundai i10-biler på dansk asfalt – og over de seneste ti år er der i gennemsnit kørt 3000 eksemplarer ud fra de danske Hyundai-forhandlere.

I 2023 endte det samlede salgstal på 2210 styk, hvilket svarer til, at hver gang, der er solgt 50 nye biler herhjemme, så har den ene været en Hyundai i10.

En sællert gennem mange år

Manden bag Kuffert & Kørehandsker er den etablerede motorjournalist Henrik Dreboldt. Han har gennem flere år stået bag den alternative kåring, hvor han – i modsætning til Årets Bil i Danmark – går ind og kårer vinderbiler i flere segmenter.

Han beskriver valget af Hyundai i10 som vinder af Årets Mikrobil 2024 med, at det er svært at finde et bedre bilkøb end Hyundai i10, hvis budgettet maksimalt er på 170.000 kroner.

– Efter det seneste facelift har den nu fået flere sikkerhedssystemer, bedre infotainment, digital instrumentering – alt sammen i den samme lille charmerende pakke, fortæller Henrik Dreboldt.

Hyundai i10 er kåret til Årets Mikrobil 2024

Han indrømmer gerne, at bilen fortsat er relativt sløv med den 67 hestekræfter “store” motor.

– Men den er hurtigere end både cyklen og bussen, og det er vel langt hen ad vejen mikrobilernes primære konkurrenter, pointerer han.

Han fremhæver desuden Hyundais forrygende fem års garanti uden kilometerbegrænsning.