Sønderjyllands skøjtekonger er ganske godt kørende

1. september 2022
Autocentralen er den førende bilkoncern

AUTOCENTRALEN – SønderjyskE Ishockey og Autocentralen er store aktører inden for hvert sit felt. Autocentralen er den førende bilkoncern i Syd- og Sønderjylland, mens SønderjyskE bejler til at vinde ishockey-guldet for syvende gang. Derfor er det også helt oplagt, at de to mastodonter arbejder sammen.

Det kan godt være, at det er på skøjtebanen, at de seje ishockeyspillere fra SønderjyskE er vant til at vise sit værd – men når der ikke er hverken kamp eller træning på isen, så skader det jo ikke at være godt kørende.

Derfor har Autocentralen og SønderjyskE Ishockey indgået en partnerskabsaftale, så en halv snes af mandskabet fra klubben hver er forsynet med en bil fra Hyundai i Haderslev, der er en del af Autocentralen-koncernen. En enkelt Citroën er lige nu med i aftalen, idet Autocentralen i Haderslev også er autoriseret Citroën-forhandler.

– Vi er rigtig glade for samarbejdet med Autocentralen, fordi det giver vores spillere og medarbejdere mulighed for at komme rundt i lokalområdet. Vi har jo en hel del udenlandske spillere i klubben, som har god tid til at se lidt af landsdelen, og det er jo nemt, når man har sin egen bil, fortæller Kell Haugaard, der er marketingchef i SønderjyskE.

Bilerne giver spillerne frihed

Tre af de spillere, der lige nu kører i den fine Hyundai i20 af nyeste aftapning, er canadiske Gabriel Desjardins, amerikanske Mike Little og svenske Villiam Haag, som har spillet i klubben i henholdsvis fire, to og et år.

Sønderjyllands skøjtekonger er godt kørende

Billedet herover viser fra venstre Gabriel Desjardins, Mike Little og Villiam Haag.

– Det er en rigtig fin bil, som er nem at komme omkring med. Det er rigtig godt, at klubben har lavet den her aftale, så vi har mulighed for noget frihed, når vi ikke er i gang med at træne eller spille kamp, fortæller Villiam Haag, der kommer fra Göteborg.

Modsat sine to holdkammerater, så har Villiam Haag mulighed for at køre til Frederikshavn, og ad den vej sejle til sin hjemby – og det er også en mulighed, som han ind imellem benytter, så længe det blot passer ind i det tætpakkede ishockey-program.

SønderjyskE Ishockey stræber som altid efter at vinde guld

Mike Little og Gabriel Desjardins bruger derimod deres Hyundai i20-modeller til at komme omkring i det syd- og sønderjyske, så de i højere grad får en oplevelse af Danmark.

Kanon opbakning over hele linjen

Under en snak med ishockey-trioen lægger de tre udenlandske sportsfolk ikke skjul på, at de er mere end godt tilfredse med at være en del af SønderjyskE.

– Det er et fantastisk sted at arbejde. Klubben er enormt godt organiseret, og der er en kanon opbakning både internt blandt spillere, ansatte og frivillige, men ikke mindst fra folk i og omkring Vojens. Vi har virkelig de bedste fans overhovedet, og det er helt vildt, at det er lykkedes at skabe så stor en klub, når man tænker på, at byen trods alt ikke hører til de største i landet, forklarer 34-årige Mike Little, der altså har været en del af SønderjyskE i fire år.

SønderjyskE Ishockey har vundet seks danske mesterskaber

Canadiske Gabriel Desjardins stemmer i, og peger på den professionalisme, der gennemsyrer hele klubben.

– Der bliver arbejdet hårdt på alle niveauer. Selvfølgelig er det tydeligt på isen, om den enkelte spiller giver alt, hvad han kan, men der er så meget bagved, som også skal spille. Og det gør det virkelig her i Vojens, det er en stor fornøjelse at være en del af, understreger Gabriel Desjardins.

Guldet må gerne komme til Vojens

SønderjyskE Ishockey stræber som altid efter at vinde guld i Metal-ligaen. Vi skal helt tilbage til 2015 for at finde det sidste sæt guldmedaljer, der blev sendt til Vojens. Alle er enige om, at det efterhånden vil være helt fair, hvis mesterskabspokalen og guldhjelmene bliver landet i den sæson, der indledes fredag den 2. september med en hjemmebane-match mellem SønderjyskE og de evige rivaler fra Esbjerg.

SønderjyskE Ishockey stræber som altid efter at vinde guld

– Vi er altid sultne efter at vinde i SønderjyskE. Siden 2015 er Final 4-pokalen hentet til SønderjyskE, og vi har vundet en Continental Cup-titel i 2020, som er den første i dansk ishockey nogensinde. Vi har et godt setup og en fin trup, så jeg mener reelt, at vi har dét, der skal til, for at vi kan vinde. Det håber jeg, pointerer Kell Haugaard, som – ud over rollen som marketingchef – også er speaker til kampene i den fine Frøs Arena.

Du kan læse mere om SønderjyskE Ishockey her – og booke billetter til hjemmekampene via dette link. Du kan også med fordel holde et skarpt øje med Autocentralen Haderslevs side på Facebook, hvor vi af og til udlodder billetter til hjemmekampene. For på samme måde, som film skal ses i biografen, så bør ishockey altså også opleves fra lægterne.