ŠKODA øger antallet af elbiler markant i 2022

5. november 2021

Trods forsyningskrise og stor efterspørgsel på elbiler på verdensplan, melder ŠKODA i Danmark, at deres forhandlere får mange flere af den populære elbil ENYAQ til landet i 2022. Vi har et særligt ansvar for at sætte strøm til elbilsbølgen, siger ŠKODAs danske direktør.

Der er flere danskere, der får mulighed for at bestille en elbil fra ŠKODA i 2022. Den populære bilproducents fabrik i Prag melder om, at Danmark får op imod 60 % flere elbiler end forventet i det nye år. I 2022 kan flere tusind danskere bestille en fabriksny ENYAQ, hvilket er en markant stigning ift. 2021. Bilerne falder ifølge ŠKODAs direktør i Danmark på et tørt sted, da danskerne har taget godt imod ŠKODAs første elbil.

”Vi har været helt overvældet over efterspørgslen. Det er den fjerdemest søgte bil i Danmark ifølge bilbasen, som også melder, at det er den hurtigst omsatte elbil på markedet lige nu. Faktisk oplever vi, at folk importerer brugte ENYAQ fra udlandet – men det er ikke længere nødvendigt. Nu får vi en masse nye biler, der kan mætte den danske efterspørgsel på grønne biler,” siger Michael Ebeling, direktør for ŠKODA Danmark, der netop er hjemvendt fra ŠKODAs hovedkvarter i Tjekkiet med de gode nyheder.

”Det går jo overvældende hurtigt med den grønne omstilling til elbiler i Danmark, og der vil vi jo gerne være med til at bidrage til den udvikling. Vi mener samtidig, vi har et særligt ansvar, da vi befinder os i en prisklasse, hvor mange kan komme med på elbilsbølgen. Så det var virkelig en dejlig overraskelse, vi fik på fabrikken,” siger ŠKODA direktøren.

Stadig ventetid på nye biler
Selvom der kommer flere biler i 2022, så kan direktøren ikke love at dem, der allerede har bestilt deres ENYAQ kan forvente hurtigere leveringstid.

”Jeg ville jo allerhelst sige, at vi kunne levere dem alle i morgen, men den verdensomspændende forsyningskrise, som påvirker os alle sammen lige nu, betyder, at ENYAQ leveringerne vil være spredt bredt ud over 2022. Det vigtigste er, at vi kan levere langt flere biler end forventet og dermed imødekomme efterspørgslen blandt de danske kunder,” siger direktøren.

ENYAQ var den 8. mest solgte elbil i første halvår af 2021 og var med til at sætte skub i det samlede salg af nye elbiler. Med flere biler i butikkerne i 2022 forventer ŠKODA direktøren at øge salget og styrke deres markedsposition i Danmark.

Du kan bestille en prøvetur i ŠKODA ENYAQ her.