Simon er Danmarks dygtigste Skoda-reservedelsrådgiver

8. maj 2023
Simon Hauge Hansen har netop vundet Skoda Challenge 2023

AUTOCENTRALEN – 27-årige Simon Hauge Hansen har netop vundet Skoda Challenge 2023, og kan dermed kalde sig for den bedste Skoda-reservedelsrådgiver i Danmark. Næste skridt er den internationale finale i Tjekkiet.

Der er 64 autoriserede Skoda-værksteder i Danmark – og givetvis mindst lige så mange dedikerede Skoda-reservedelsrådgivere. Men den dygtigste er ansat hos Autocentralen Vejle. Han hedder Simon Hauge Hansen, og han blev forleden kåret som Danmarks dygtigste reservedelsrådgiver.

– Det er jo en form for eksamen, hvor vi virkelig bliver testet i mange forskellige ting. Det handler blandt andet om kendskab til Skodas produkter, rådgivning af kunder i forhold til valg af reservedele samt ens evne til at håndtere udfordringer, fortæller 27-årige Simon Hauge Hansen, der har været en del af Autocentralen siden 2015.

Han håndterer reelt reservedele også for ”søstermærkerne” Volkswagen, Cupra og Seat

Han håndterer reelt reservedele også for ”søstermærkerne” Volkswagen, Cupra og Seat – men har altså især ekspertise inden for Skoda-verdenen. Som reservedelsrådgiver snakker Simon Hauge Hansen rigtig meget med kunderne – og alene den del er selve grundstenen udi at yde god service.

Er blevet testet på mange områder

– Det at have en bil, der fejler et eller andet, og som derfor har brug for en reservedel, det er jo sjældent noget, som kunden ligefrem hilser velkomment. Derfor er det helt essentielt, at man som rådgiver er god til at fornemme den konkrete kunde, forklarer Simon Hauge Hansen.

Nu har han fået dokumentation for, at kunderådgivning er et område, som han mestrer til topkarakter. Ved Skoda Challenge 2023, der er et slags ”Skoda-mesterskab”, blev den vejlensiske reservedelsrådgiver udtaget til finalen sammen med to kolleger fra henholdsvis Odder og Viborg.

– Det foregik ved Semler Academy i Brøndby, som blandt andet huser Skodas hovedkvarter. Her fik en lang række spørgsmål og blev testet inden for nogle forskellige områder. En test gik ud på, at vi fik udleveret et billede af en Skoda Scala, og ud fra billedet skulle vi så finde de rigtige reservedelsnumre og placeringer, fortæller Simon Hauge Hansen.

De tre Skoda-kolleger blev også testet i forskellige udfordringer. Her blev deltagerne blandt anet vurderet i, om de gav korrekt rådgivning og vejledning.

Glæder sig til vild oplevelse i Tjekkiet

– Det er vigtigt, at kunderne kan regne med, at dét, som vi siger, også er dét, der er bedst både for bil og for kunde. Her er det helt essentielt, at vi fortæller om fordele og ulemper ved de forskellige løsninger, og om de mange plusser ved at bruge originale reservedele, understreger Simon Hauge Hansen.

Han var selv en kende overrasket over, at han tog den endelige sejr, som udløste blomster, champagne og et gavekort. Og selvfølgelig en adgangsbillet til den internationale Skoda Challenge, der foregår i Tjekkiet til juni.

– Det bliver da ret vildt. Uanset hvordan det kommer til at gå, så er jeg ikke i tvivl om, at det bliver en stor oplevelse. Jeg kommer til at bruge en del tid på forberedelse, det er klart, men uanset udfaldet så er det jo aldrig spildt, pointerer han.

Der konkurreres inden for fem kategorier ved Skoda Challenge. Ud over bedste reservedelsrådgiver er det bedste højvoltsekspert, bedste servicetekniker, bedste servicerådgiver og bedste salgsrådgiver.

Man skal være god til at fornemme den konkrete kunde,
Simon er Danmarks dygtigste Skoda-reservedelsrådgiver