Politiet rykker nu ud i ti elektriske folkevogne

23. januar 2023
Politiet har købt nye elektriske patruljevogne

VOLKSWAGEN – Det er ikke kun de danske privatbilister, der har gjort Volkswagen ID. 4 til den næstmest populære elbil herhjemme. Nu har det danske politi valgt at teste ti styk af modellen som patruljevogn i hele 2023.

Rigspolitiet søsætter nu et pilotforsøg med ti uniformerede elektriske patruljevogne, hvor erfaringer med brugen af elbiler i beredskabet skal afdække muligheden for et grønnere alternativ til de dieseldrevne patruljevogne. Det skriver de i en pressemeddelelse.

Den offentlige sektor skal være i front i den grønne omstilling. Med grønnere indkøb til blandt andet politiets bilpark, kan politiet være med til at sætte retning for en grønnere fremtid, hvor de offentlige indkøb dermed bidrager til de danske klimamål.

Rigspolitiet vil med pilotforsøget med de 10 uniformerede elektriske patruljevogne gøre sig erfaringer med brugen af elbiler i det daglige beredskab. Pilotforsøget skal køre i 2023 og erfaringerne vil danne grundlag for en kommende grøn strategi for politiet.

Det handler om grøn omstilling

– Vi vil gerne være med til at sætte standarden for omstilling til grønne køretøjer i vores beredskabsarbejde, samt være på forkant med at høste egne erfaringer i et marked, hvor det snart er vanskeligt at få den type køretøjer vi normalt kører i, fortæller Jens Yndgaard, der er centerchef for CFM ved Rigspolitiet.

Politiet har købt 10 nye elektriske ID. 4 GTX.

Rigspolitiet har indkøbt en halv snes eksemplarer af Volkswagen ID. 4 GTX, som bliver fordelt i fire forskellige politikredse, hvor Østjyllands Politi modtager to, Midt og Vestjyllands Politi får to, Københavns Vestegns Politi modtager to og Københavns Politi får leveret fire.

I testforløbet indsættes de elektriske patruljebiler så vidt muligt på lige fod med de øvrige patruljevogne i de respektive politikredse. Derved vil de naturligt komme til at bidrage til det operative arbejde, hvor nogle opgaver er mere krævende end andre.

Skal levere ved krævende opgaver

Blandt andet skal de nye el-patruljevogne kunne levere i forhold til hastende operative opgaver, som stiller store krav til udstyr og materiel.

– Der er stor forskel på kørselsbehovet i de forskellige kredse. I nogle kredse tilbagelægger patruljevognene mange kilometer hver dag, hvorimod man i andre kører noget mindre. Med test i flere politikredse bliver vi klogere på de forskellige behov, fortæller Jens Yndgaard.

Politiet har fået Volkswagen ID. 4 i flåden.

Erfaringerne fra testen vil afdække de realistiske ambitioner for omstilling af patruljevogne til el og dermed også hvilken proces, der kan sættes i gang med henblik på at indkøbe elbiler til formålet.

De 10 elektriske patruljevogne forventes fortsat at være i drift efter forsøgsperioden, såfremt erfaringerne viser, at dele af flåden af patruljevogne fremover permanent kan køre på el.

Du kan se en kort video her, hvor ordensmagten viser den helt nye patruljevogn frem: link til Facebook-video. Her er også de to nederste fotos i artiklen taget fra.

Volkswagen ID. 4 er den næstmest populære elbil på det danske marked. Ved årsskiftet 2022/2023 var der indregistreret næsten 6000 eksemplarer af modellen, hvilket svarer til en markedsandel blandt elbiler på fem procent.

Kilder: bilstatistik.dk/politi.dk

Politiet har fået 10 styk Volkswagen ID. 4 i flåden.