Det mest solgte bilmærke er…

8. september 2021

Volkswagens ID.4 model er tilbage på toppen som mest solgte elbil i august.
Volkswagen ID.4 klarede sig endog meget godt i august måned, og blev den anden mest solgte bil overhovedet herhjemme.

Volkswagen ID.4 har tydeligvis ramt plet hos danskerne. Ikke alene er det den mest solgte elbil i august måned, det er også den næstmest solgte bil, kun overgået af plugin-hybriden Ford Kuga. Det viser de seneste tal fra De Danske Bilimportører.
Der er nu indregistreret mere end 1.700 ID.4’ere i Danmark siden den dukkede op første gang i marts måned. Også ID.3 klarer sig godt og VW har forlængst overhalet alle andre som det bedst sælgende elbilsmærke i Danmark.

Teknikken i en ID.4 deles med bl.a. ID.3 og Skoda Enyaq, og akselafstanden er ens på de tre. ID.4 har en meget stor frihøjde: 21 cm.
ID.4 må – i modsætning til ID.3 – trække en påhængsvogn. Den baghjulstrukne udgave, som kommer nu, er godkendt til op til 1.000 kg. De firehjulstrukne må trække op til 1.200 kg.
Kabinen ligner i høj grad den i ID.3, men en ret synlig forskel er skærmen i midten. Mens ID.3 nøjes med 10 tommer, kan topudgaverne af ID.4 fås med op til 12 tommer. Det trumfes af Skoda Enyaqs op til 13 tommer.

Mens ID.4 kun er en smule højere end ID.3 – fire cm – er bagagerummet noget større. Det er på hele 543 liter mod 385 liter i ID3.

Selvom bilen har mange nye konkurrenter vinder den stort ind hos danskerne.

Elbilsalget har allerede nu sat ny rekord med 19,3 procent af det samlede salg august måned, hvilket er 2,4 procentpoint mere end den hidtidige rekord fra december 2021, hvor 16,9 procent af de nye biler udelukkende kørte på el. Med 3.050 nyregistreringer var elbilsalget 200,8 procent højere end i fjor.

Med augusts nye elbiler har 2021 allerede budt på 11.813 nye elbiler, hvilket er langt over dobbelt så mange som i de første otte måneder af 2020, hvor det blev til 5.212 nye elbiler.

Hvor lang er rækkevidden på el i VW ID.4?

Der er to batteripakker at vælge mellem til ID.4 – en lille på 55 kWh og en stor på 82 kWh brutto. Det giver rækkevidder på hhv. 345 og 517 km efter den officielle WLTP-norm. Det koster 30.000 kr. at gå fra det lille til det store batteri, og da man samtidig får en bedre indbygget lader med i prisen, ligner det en god investering at vælge ID.4 med det store batteri. Den lille udgave er mest til dem, der aldrig kører særlig langt.

Hjemme kan bilen oplades med 11 kW, og så tager det 7,5 timer at lade en tom bil helt op. På farten lykkedes det at fylde 50 kWh på batteriet på en halv time. Det modsvarer omkring 225 km motorvejskørsel. Den billigste udgave bruger over dobbelt så lang tid på at lade batteriet, og det er noget, man skal tage med i sine overvejelser, før man vælger den.

Kunne du tænke dig at høre mere omkring den mest populære elbil i Danmark, så kan du kontakte os her.