Mekaniker fejrer et kvart århundrede på værkstedsliften i Vejen

2. februar 2024
Morten Nielsen 25 års jubilæum

AUTOCENTRALEN – Den 3. februar 2024 er det 25 år siden, at Morten Nielsen første gang tog på arbejde som mekaniker. I dag er den 46-årige tekniker en del af Autocentralen i Vejen – men i 1999 hed arbejdsadressen Fynsvej i Kolding.

De mange ringbind med Opel-specifikationer fylder godt op i det dobbelte metalskab, præcis som de fyldte værktøjsvogne gør det. Sammen med en stor lift, forskelligt måleudstyr, diagnoseapparater og diverse materiel, udgør det rammerne for Morten Nielsen hverdag på værkstedet i Vejen. Som det i øvrigt har gjort i en hel del år efterhånden.

– Ja det er jo ikke lige til at forstå, at det lige om lidt er 25 år siden, at jeg første gang blev ansat som mekaniker, forklarer Morten Nielsen, der altså kan kalde sig jubilar på den helt store bremsekaliber, når kalenderbladet vendes til den 3. februar.

Morten Nielsen Autocentralen

I dag er Morten C. Nielsen en del af Autocentralens store bilhus på Vestermarksvej 1 i Vejen, men tilbage i 1999 hed arbejdsgiveren Automobilhuset på Fynsvej i Kolding – der senere blev en del af Tegllund og siden Autocentralen.

Er blevet hængende i Vejen

Oprindeligt var Morten Nielsen udlært hos Opel i Vamdrup kort forinden, og derfor var det et klart plus for ham, at han blev ansat på i et Opel-hus.

– Jeg har altid været specialiseret i at arbejde med Opel, og det er også deres mange modeller, som fylder godt op i alle de der ringbind. Desværre bliver der færre Opel-kunder hos os, fordi vi jo ikke længere er autoriseret Opel-værksted. Men så skruer jeg selvfølgelig bare i nogle af de mange andre biler, der kommer ind på værkstedet, forklarer Morten Nielsen.

Han forblev en del af medarbejderstaben på Fynsvej i cirka 20 år, hvor han blev spurgt, om han ikke ville hjælpe i bilhuset i Vejen, der på det tidspunkt også var et Opel-hus.

– Det ville jeg, og siden er jeg blevet hængende herude. Vi har et rigtig godt sammenhold her i Vejen, hvor vi vel samlet set er omkring 20 ansatte. I dag har vi autoriseret service af Volkswagen, Skoda og Seat, så det er helt klart de mærker, der fylder mest i dagligdagen, erkender jubilaren.

Spillede fodbold på højt plan

Morten Nielsen bor selv i lokalområdet sammen med sin hustru Gitte og deres datter på fire år. Og derfor er der da også meget, der kunne tyde på, at han bliver hængende hos Autocentralen i Vejen i de næste mange år.

De cirka 25 ansatte hos Autocentralen i Vejen kan roligt klappe sig selv og hinanden på skuldrene

– Måske ikke ligefrem 25 år mere, men man skal aldrig sige aldrig. Jeg er glad for at være her, og vi har det virkelig godt, synes jeg. Så der skal noget til at skræmme mig væk herfra, understreger Morten Nielsen.

Han spillede i mange år fodbold på et relativt højt plan, og var en del af det lokale Vejen-hold, da de begik sig i fodboldens tredjebedste hjemlige række. I spiller Morten Nielsen ikke længere fodbold – men jubilaren er fortsat glad for sporten.