Hyundai IONIQ 5 – Elbilen der flytter grænser

31. august 2021

Den hurtigst ladende elbil til dato
Hvis det lyder interessant, så læs hvad bilen ellers har at byde på 👇

Hyundai IONIQ 5 er lige landet i vores butikker, og derfor vælger vi også at sætte fokus på netop denne bil.
Bilen flytter grænser for, hvor hurtigt en elbil kan lade, og løfter Hyundai op på en af de førende inden for elbiler.
IONIQ 5 er i samme stil som VW ID.4, dog en smule større. Bilen ser ikke større ud, men akseltangen på 300 cm skiller bilen ud fra ID.4, og giver en fornemmelse af ekstrem rummelighed når du sidder i bilen.

Bilens ydre adskiller sig også fra andre biler på markedet. Bilen har mange smarte og unikke detaljer, som ikke før er set på en Hyundai. Ser du bilen forfra, så kan du under nummerpladen se bilens Active Air Flaps, der åbner og lukker efter behov. Fx på en varm sommerdag hvor elmotoren skal yde mere.

Kigger vi lidt højere op på fronten, kan det ikke undgås at lægge mærke til de flotte og innoverende forlygter IONIQ 5 har. De er lavet i et pixel design, som får bilen til at se mere elektrisk og nyskabende ud.

På taget af bilen, har IONIQ 5 et Solar-tag – dette kan give op til 1.000 kilometer længere kørsel i løbet af et år, når bilen står udenfor i den varme sommersol. Bilen har dertil et ekstra “baggagerum” i fronten. Størrelsen afhænger af hvilken type IONIQ 5 du ønsker. Kapaciteten er hhv. 57 eller 24 liter afhængig om bilen er baghjulstrukket eller firehjulstrukket.

IONIQ 5 er også udstyret med Flush Handles, som kører ind og ud efter behov. De kører ud når der ønskes adgang til bilen og ind igen når bilen er i brug og på vej op i fart. Fra siden af bilen ses også de flotte diamantformede 20″ alufælge der sidder på bilen.

Interiør

Selvom bilen ikke ser ekstraordinær stor ud, når du står og kigger på den, så kan vi garantere masser af plads både for og bag i bilen.
I IONIQ 5 er flere af materialerne lavet af genbrugsplast – blandt andet fra plasticflasker.
Bilen er udstyret med to 12,3″ skærme. Disse har begge en flot hvid nydesignet grafik som kan fås i Hyundais elbiler.

Sætter vi fokus på komforten og køreglæden i bilen, så er den helt i top. Passagersædet kan ligges næsten helt fladt ned, så du kan hvile dig mens bilen lader. Dette bliver dog et kort hvil, får IONIQ 5 kan lade 100 kilometers kørsel på bare 5 minutter. Dertil kan bilen lade fra 0-80% på bare 18 minutter – dette er det hidtil hurtigste en elbil kan og sætter helt nye grænser for hurtigopladning.
Under passagersædet kan du køre en fodskammel ud, der skal give dig en mere komfortabel køretur, samt en masse støtte mens du sidder i bilen.

Yderligere er det også muligt at bevæge bagsæderne frem og tilbage i forhold til hvor meget baggerumsplads du skal bruge. Har du lidt baggage med, er det muligt at skubbe sæderne langt tilbage, så det giver god benplads bagi, samt masser af komfort under kørslen.

Du kan se komforten i videoen nedenfor 👇

Ladetid

Her udskiller Hyundai IONIQ 5 sig i forhold til de andre elbiler – og på en positiv måde. Den er nemlig den hurtigst ladende bil på markedet, samtidig med at den kan køre langt på en fuld opladning.

Bilen er delt op i to forskellige kørselslængder, Standard Range og Long Range.
Standard Range modellen, har et batteri på 58 kWt, kan lades op til 100% på bare 6 timer. Bilen kan derfra køre op til 384 km ved blandet kørsel.
Longe Range modellen kan lades op til 100% på 8 timer, og har et batteri på 72,6 kWt, som kan køre 481 km ved blandet kørsel. Begge biler kan ved en hurtiglader, lade 100 km på blot 5 minutter og fra 0-80% af batteriet på kun 18 minutter.

Bilen har samtidig mulighed for at tage strøm den modsatte vej også – dette giver dig mulighed for at bruge den til fx en elkeddel, køleskab, fjernsyn, opladning af telefon etc.
Det kan du se i videoen nedenfor👇

Sikkerhed

IONIQ 5 har flere forskellige sikkerhedssystemer, som skal gøre det sikkert at køre i bilen. Nogle af de vigtigste sikkerhedssystemer vil blive beskrevet her:

Bilen er udstyret med en nødbremse, som kan genkende fodgængere og cyklister, samtidig med at den virker i T-kryds med ubetinget vigepligt. Her stopper den dig hvis du er på vej ud, uden at have orienteret dig.

Yderligere har IONIQ 5 Active Blindspot, som assisterer dig hovedsageligt på motorvejen, hvis du er ved at trække ud i en bil som ligger i den blinde vinkel. Bilen vil her bremse på det modsatte sæt hjul og sørger for, at du bliver i den aktuelle bane.

IONIQ 5 er også udstyret med motorvejassistent, som Hyundai opdaterer hele tiden. Den gør at bilen næsten er selvkørende på motorvej. Sammen med vognbaneassitenten, holder den bilen kørende inden for stregerne uden du skal gøre noget. Yderligere assisterer bilen også når du overhaler.

Endnu en vigtig sikkerhedsfunktion du får ved køb af IONIQ 5, er nødbremse. Denne aktiveres hvis der kommer krydsende trafik uden du har opdaget det. Dertil hjælper den også hvis en bil bakker ud fra en garage. Skulle der komme en bil på tværs af kørselsretningen, vil nødbremsen også aktiveres, og bilen bremser automatisk for at undgå en kollision.

Ønsker du at høre mere om den nye IONIQ 5, så er du meget velkommen til at kontakte os her.