Husk at få skiftet dine sommerdæk

5. oktober 2021

Vil vil gerne opfordre alle bilister til at huske at skifte deres sommerdæk til vinterdæk

Når temperaturen er lavere end 7°C er det tid til at få skiftet til vinterdæk

Vejret skifter i løbet af et år, og det påvirker kørselsforholdene på vejene. Bilen vil have fordel af at køre med dæk, der specifikt er egnede til dine kørevaner og områdets klima. I nogle lande er det endda et lovkrav at køre med vinterdæk.

Vinterdæk
Tjekliste til sæsondæk:

  • Når temperaturen kommer under 7°C, skal der skiftes til vinterdæk
  • Vinterdæk fungerer godt i koldt vejr lige fra sne og is til våde og kolde, tørre veje
  • Når temperaturen kommer over 7°C, skal der sommerdæk på bilen
  • Sommerdæk har rigtig godt vejgreb på våde og tørre veje, høj stabilitet i sving og optimal brændstofudnyttelse i varmt vejr
  • Helårsdæk giver sikkerhed, god ydelse og vejgreb i et moderat klima, og man undgår udgifter, besvær og tidsforbrug ved at skifte til sæsondæk

Hvornår skal man bruge sommerdæk?

I den varme sæson, når temperaturen er over 7°C, bør bilen køre med sommerdæk. De giver godt vejgreb på våde og tørre veje ved hjælp af det specialdesignede trådmønster og gummiblandingen. Sommerdæk har også høj stabilitet i sving og optimal brændstofydelse ved sommertemperaturer. Det betyder, at du med sindsro kan køre bilen på både tørre og våde, glatte veje i den varme sæson. Men husk, at sommerdæk ikke er egnede til vinterforhold, så sørg for at skifte dæk, når vejret skifter.

Hvornår skal man bruge vinterdæk?

Når temperaturen kommer under 7°C, skal der skiftes til vinterdæk. Vinterdæk fungerer godt i alt vintervejr lige fra sne og is til våde og kolde, tørre veje. De har forbedret bremseevne i sne og på is og har et dybere trådmønster, der fjerner slud og graver sig ned i sne, så der bliver bedre træk.

En anden grund til deres effektivitet er, at de er fremstillet af gummiblandinger, som stadig er bløde og fleksible ved lave temperaturer og derfor giver bedre kontrol over bilen. Men det er ikke godt at bruge vinterdæk i varmt vejr. Den blødere gummiblanding bliver hurtigere slidt på tør asfalt og skal derfor hurtigere udskiftes.

Hvornår skal man bruge helårsdæk?

Helårsdæk er udviklet til at fungere hele året rundt. Hvis du bor i et område med mildt vejr om vinteren (hvor temperaturen sjældent kommer under nul), kan helårsdæk være en mulighed. Helårsdæk er sikre og har førsteklasses køreegenskaber. Samtidig kan du spare tid og penge og undgå besværet med at skulle skifte dæk. Men husk altid, at sommer- og vinterdæk er specielt fremstillet til de respektive vejrforhold.

Hvis du ikke er sikker på, hvilke dæk du skal vælge, kan du kontakte os her for at få meget mere at vide omkring dit dækvalg.