Fra mekaniker til servicechef på ti år

8. december 2023
Servicechef Nikolaj Kristensen

AUTOCENTRALEN – 30-årige Nicolaj Kristensen har netop indtaget jobbet som servicechef hos Autocentralen Haderslev, der også er kendt som områdets store Hyundai-forhandler. På bare ti år er han gået fra mekaniker til servicechef.

Servicechef Nicolaj Kristensen star der på visitkortet, og selv om både dét og titlen er spritny, så kan man sagtens se, at det er en rolle, som passer den 30-årige sønderjyde godt.

– Faktisk har jeg jo kun været en del af Autocentralen Haderslev i et par år, men omvendt er det ti år siden, at jeg blev udlært mekaniker hos Tegllund i Aabenraa. Så jeg har da en hel del erfaring at trække på, forklarer Nicolaj Kristensen, der privat er bosat i Hjordkær vest for Aabenraa.

Her bor han med sin kæreste og sine to børn, der er henholdsvis syv år og syv måneder.

Nikolaj Kristensen - servicechef i Haderslev

– Jeg er virkelig stolt over, at jeg har fået chancen for at blive servicechef. Det er alligevel lidt noget andet, når man så pludselig har ansvaret for hele den del, der handler om værkstedet. Vi har lige nu seks mekanikersvende, to lærlinge og en klargøringsmand, fortæller Nikolaj Kristensen.

Ny titel er lig med nye udfordringer

Siden servicechefen i 2013 fik sit svendebrev, har han været forbi et par andre bilhuse. Blandt andet har han tidligere været en del af Autocentralen Haderslev, dengang det hed Tegllund.

– Jeg har også været ansat på et frit værksted, som var en del af et leasing-selskab. Derfor var der altid mange spændende biler. Vi lavede alle former for reparationer i alle mulige forskellige biler – fra Fiat 500 til Ferrari. Det var et meget velfungerende værksted, og det var en tid, som både var udfordrende og spændende, understreger Nicolaj Kristensen.

Siden april 2022 har han imidlertid været ansat i bilhuset på Hirsevej 1 i Haderslev, og med den nye titel er der kommet nye udfordringer til. Heldigvis.

– Selve den driftsmæssige del af jobbet er ikke så væsentligt anderledes end det, jeg er vant til, men det er klart, at der er en hel del administration, som er nyt. Men jeg bliver heldigvis supporteret rigtig godt. Både af kollegerne her i huset og af de andre servicechefer i vores koncern. Det er dejligt, pointerer han.

Kan håndtere alle mærker og modeller

Det skal være trygt at få sin bil serviceret, og det er det hos Autocentralen. I dag har Autocentralen Haderslev udelukkende autoriseret salg og service af Hyundai, men bilhuset rækker ud til alle bilejere i området.

– Vi kan håndtere alle bilmærker og -modeller på vores store moderne værksted. Vi er selvfølgelig yderst skarpe i at reparere og servicere Hyundai, det er klart, men vi har samme høje standard på alle andre bilmærker. Hos os får du en anden form for tryghed, fordi vi er professionelle helt ud i fingerspidserne. Desuden vil jeg til enhver tid påstå, at vi er ganske konkurrencedygtige både hvad angår kvalitet og pris, forklarer Nicolaj Kristensen.

Ved siden af Hyundai-salget er Autocentralen også forhandler af nyere brugte biler – og det giver således god mening at benytte værkstedet samme sted.