Forrygende Phaeton forlod aldrig fabrikken

15. juli 2022
Anden generation Volkswagen Phaeton fik aldrig lov at forlade fabrikken

VOLKSWAGEN – I 2015 var anden generation af Über-folkevognen Volkswagen Phaeton på vej til at blive vist frem – men pludselig blev projektet lukket ned, og bilen så aldrig offentlig asfalt. Nu viser VW imidlertid billeder af den forrygende Phaeton, der dog aldrig kommer på gaden.

En seks liter stor og højtydende motor, der yder 411 hestekræfter. Ikke normalt noget, som man – trods alt – forbinder med en folkevogn. Og tag så lige topmodellen med den særlige W12-motor, som reelt er to V6-motorer, der er bygget sammen.

Sådan var den ypperste vogn fra Volkswagen kort inde i dette årtusinde. Volkswagen Phaeton 6,0 W12 – en vidundermaskine, der skulle tage kampen op med S-klassen, A8’erne og 7-serien fra henholdsvis Mercedes-Benz, Audi og BMW.

Den første udgave så dagens lys i 2002, som et – mener mange – reelt “barn” af daværende VW-bestyrelsesformand Ferninand Piëchs drømme om at vise sit værd over for de andre tyske bilproducenter.

Bilen blev aldrig nogen storsællert, og ifølge FDM menes Volkswagen Phaeton af have kostet koncernen millioner af euro i tab. Men flot var den.

Ny version af forrygende Phaeton var klar

Og det var efterfølgeren til den første Volkswagen Phaeton også, viser det sig. I 2015 var planerne om anden generation så langt fremme, at modellen var klar til at blive vist frem for publikum. Men det blev der sat en pludselig stopper for – og siden blev både Phaeton II og Ferdinand Piëch fortid i VW-koncernen.

Phaeton II skulle have været elbil

Syv år efter, at planerne om lanceringen blev skrinlagt, har Volkswagen-koncernen nu valgt at vise billeder af den fine Phaeton, der altså aldrig for alvor er blevet til noget. Billederne kan ses herunder – men om den virkelige udgave bliver udstillet på VW-museet står indtil videre hen i det uvisse.

I Danmark blev den oprindelige Volkswagen Phaeton heller ikke den storsællert, som man nok havde forventet. De 26 eksemplarer, der blev solgt herhjemme, blev solgt i perioden fra 2002 til 2008, og i dag kører der fortsat 22 eksemplarer rundt på plader. Seks af disse er med den store W12-motor.

En luksus-limousine set indefra
Det familiære slægtskab med Passat fornægter sig ikke.
Den forrygende Phaeton, der aldrig kommer på gaden.
Den ypperste vogn fra Volkswagen.