Faceliftet flagskib klar fra Volkswagen: Ny Touareg på vej

25. maj 2023
Faceliftet flagskib fra Volkswagen

VOLKSWAGEN – Touareg så dagens lys tilbage i 2002, og nu er Volkswagen klar med en opdateret udgave af allrounderen blandt luksus-SUV’er. Et faceliftet flagskib med overlegen komfort, kvalitet og køreoplevelse.

Volkswagen lancerer nu en gennemgribende opdateret Touareg. Et faceliftet flagskib, der som den første Volkswagen kommer med de nyudviklede IQ.Light-HD-LED-matrix-forlygter. Dette interaktive lyssystem gør kørslen om natten endnu mere behagelig. Volkswagen har også opgraderet det avancerede interiør, og Innovision Cockpit, der er standardudstyr, kommer med den nyeste generation af hardware og software.

En ny tagbelastningssensor og en optimeret adaptiv undervogn betyder, at Touareg byder på endnu mere spændvidde i forhold til at yde optimal affjedringskomfort og køredynamik. Med introduktionen af en række nye teknologier er Touareg mere fleksibel og alsidig end nogensinde før.

Det nye design foran og bag på Touareg betyder, at opdateringen er letgenkendelig. Et særligt karakteristisk træk ved den faceliftede Touareg er de nye LED-baglygter, der nu er forbundet med en lysstribe og et rødt oplyst Volkswagen-logo.

Ny udgave af Volkswagen Touareg i tredje generation

Der er indtil videre solgt mere end 1,13 millioner styk Touareg på verdensplan, og på dansk asfalt kører der i øjeblikket næsten 2000 eksemplarer, hvoraf knap halvdelen er indrettet som gulpladebiler. 130 styk er indregistreret som camper.

Markant forbedret kvalitetsniveau

Med andre ord har den store luksuriøse SUV været en succes mere eller mindre fra begyndelsen i 2002 – og nu sender Volkswagen en faceliftet udgave på gaden.

– Vi har med baggrund i feedback fra kunder yderligere forbedret det høje kvalitets- og komfortniveau, der har været kendetegnende for Touareg. Resultatet er en luksus-SUV, der vil begejstre med sit skarpere design, intuitive betjening og fremragende køreegenskaber – både on-road, off-road og naturligvis også som et suverænt køretøj til at trække alle slags påhængsvogne, fortæller  Imelda Labbé, der er direktionsmedlem med ansvar for salg, marketing og eftermarked hos Volkswagen.

Gennem 21 år har Volkswagen løbende introduceret nye teknologier i Touareg, der ofte er kommet de mindre modeller til gode, og det er også tilfældet med den nye opdaterede Touareg.

– Touareg har altid været en teknologisk frontløber for os, hvilket giver os mulighed for at overføre nye innovative teknologiske løsninger til andre Volkswagen-modeller som en del af en top-down-strategi. Og vi følger samme tilgang med den nye opdaterede Touareg, der lanceres med de nyudviklede IQ.Light-forlygter, der er et af de bedste lyssystemer i verden, fortæller Kai Grünitz, som er udviklingschef.

Med sine 38.432 interaktive LED-pærer skabes der en fascinerende komfortoplevelse om natten, og denne løsning kan forventes overført til andre af koncernens SUV-modeller.

Volkswagen Touareg er en luksus-SUV

Nyt design præger luksus-SUV’en

Der er tale om et faceliftet flagskib, som rummer mange nye tiltag. Den lange version kan læses her – og i korte træk handler det blandt andet om:

 • Nyt frontdesign med bredere kølergrill, nye forlygter og ændret frontkofanger med større luftindtag i hver side.
 • Nydesignede aluminiumsfælge (19” Coventry, 20” Braga og 21” Napoli)
 • Nyudviklede IQ.Light-HD-LED-matrix-forlygter
 • Tagbelastningssensor øger stabilitet og køredynamik med og uden last
 • Første Volkswagen med oplyst rødt VW-logo bag på
 • Ny og optimeret undervogn (gælder både for undervogn med stålfjedre og luftaffjedring)
 • Toppen af dørbeklædningen har nu dekorative parallelle syninger
 • Siderne af midterkonsollen har nu blødere beklædning med dekorative parallelle syninger
 • Nydesignede oplyste dekorative elementer på instrumentbordet
 • Forbedret stemmestyring
 • Innovision-udgaven har nu vognbane-navigation

Historik: 21 år med Volkswagen Touareg

Volkswagens store luksus-SUV har siden 2002 leveret det ypperste i teknologi, luksus og komfort. Touareg har gennem årene sat nogle bemærkelsesværdige rekorder og vundet verdens mest krævede rallyløb.

Bilen blev første gang præsenteret på Detroit Motor Show i 2000 som konceptbilen AAC – en superluksuriøs pickup. På det tidspunkt anede ingen, hvad Volkswagen pønsede på. Men det skulle vise sig, at det var en forsmag på en luksuriøs SUV med navnet Touareg, der fik verdenspremiere i 2002.

Den er stor og lækker, den nye Volkswagen Touareg

Touareg var et overflødighedshorn af luksus og state-of-the-art teknologi, der satte nye standarder for denne klasse. Volkswagens SUV-flagskib kombinerede kørekomfort som en luksuslimousine med terrænegenskaber som en ægte offroader. Touareg-navnet stammer fra et af de mest kendte nomadefolk i Sahara-ørkenen og henviser til bilens egenskaber i barsk terræn.

Første generation af Touareg havde permanent firehjulstræk, kunne klatrer op af 45 % stigninger, havde en vadedybde på 45 cm, og drivlinjen plus de elektroniske systemer kunne tilpasses den aktuelle kørselssituation.

Touareg gjorde sig også bemærket ved at blive tilbudt med motorer, der var i særklasse, selv når den blev sammenlignet med de ypperste i den store SUV-klasse. Topmodellen i Touareg-serien ved introduktionen i 2002 var udrustet med en ekstraordinær 5,0 V10 TDI, der ydede 313 hk og havde enormt drejningsmoment på hele 750 Nm. I 2005 kom Touareg W12 Sport, der var udrustet med en 450 hk og 600 Nm stærk 12-cylindret 6-liters benzinmotor. Den kunne nå 100 km/t på 5,9 sek. og havde en topfart på 250 km/t.

Rally-udgave dominerede Dakar-løbet

Touareg gjorde sig også bemærket i motorsport, hvor en specialbygget buggy-lignende bil dominerede det legendariske Dakar Rally i tre år fra 2009 til 2011. Gennem årene satte Touareg forskellige langdistancerekorder så som Pan-American Highway, hvor en Touareg tilbagelagde en distance på 23.000 km på lige under tolv dage. En anden – mere særpræget – rekord var da en Touareg trak en 155 ton tung Boeing 747.

Touareg ”Stanley”, et af de første rigtige selvkørende køretøjer i bilhistorien, vandt i 2005 DARPA Grand Challenge, der var organiseret af American Defense Advanced Research Projects Agency. Det var en af kun fire biler ud af 23, der stillede op til start og gennemførte.

I dag nyder Volkswagens kunder godt af de mange års research og udvikling inden for teknologier til selvkørende biler blandt andet med assistentsystemer som Travel Assist og Park Assist Plus, der kan huske og overtage parkeringsmanøvrer.

I 2010 introducerede Volkswagen anden generation af Touareg, og hvor designet havde undergået en evolutionær udvikling, var der store nyheder under det elegante ydre. Den store SUV havde været på slankekur og tabt sig intet mindre end 208 kg, og sammen med nye TSI- og TDI-motorer, en nyudviklet hybridmotor og nye 8-trins automatgearkasse var den nye Touareg op til 20 % mere brændstoføkonomisk. Touareg repræsenterede også det ypperste inden for sikkerhed og assistentsystemer og bød på op til 9 airbags, Lane Assist, Side Assist, adaptiv fartpilot og Bi-Xenon-forlygter med Dynamic Light Assist.

Tredje generation Touareg smed yderligere vægt

Touareg er Volkswagens flagskib og repræsenterer det ypperste, som mærket har at byde på, og derfor er det også modellen, der introducerer en række nye teknologier. Og det blev tydeligt understreget med introduktionen af tredje generation af Touareg i 2018.

Touareg smider igen vægt og er 106 kg lettere end forgængeren, men den er større, bagagerummet vokser med 113 liter, og den kommer lastet med innovative teknologier.

Allerede uden på fornemmer man, at Touareg byder på noget ekstraordinært. Frontdesignet er markant og karismatisk og er domineret af den meget brede kølergrill og de integrerede IQ.LIGHT-LED-martix-forlygter satte nye standarder for lysteknologi på biler.

Og som om disse avancerede forlygter ikke var nok, kunne Touarag også fås med Night Vision, så du på instrumentdisplayet i det digitale Innovision Cockpit kunne se dyr, fodgængere med mere, hvor forlygterne ikke lyser op.

Firhjulsstyring og aktive krængningsstabilisatorer løftede køreoplevelsen til nye højder, og modelprogrammet omfattede nu også plug-in-hybrid-motorer med op til 47 km elektrisk rækkevidde og for første gang en sportslig R-model med 462 hk.

Billedgalleri af den faceliftede Volkswagen Touareg: