Elektrisk perle fra Cupra skal koste under 200.000 kroner

10. juni 2022
Cupra UrbanRebel kører 440 kilometer på en opladning

CUPRA – Det er stadig lidt tidligt i processen, men nu er det første slør løftet for en ny elektrisk perle fra Cupra i form af Cupra UrbanRebel, der med en forventet rækkevidde på 440 kilometer og en pris på under 200.000 kroner nok skal blive et hit. Men den lander altså først i 2025.

Der er travlt både i produktionshallerne og på tegnestuerne i Volkswagen-koncernen. Det så vi forleden, hvor det nyeste mærke under VW-paraplyen – Cupra – præsenterede intet mindre end tre kommende bilmodeller. To SUV-biler i form af Cupra Tavascan og Cupra Terramar – samt en elektrisk perle fra Cupra, der hedder UrbanRebel.

Der er tale om en elbil i mikroklassen – altså der hvor modeller som Volkswagen Up!, Seat  Mii og Skoda Citigo gør asfalten usikker. Mikro-elbilen er Cupras pendant til Volkwagen ID.Life,  og den bliver bygget på den samme platform, som hedder MEB Small.

Den kommende Cupra UrbanLegenda ser skarp ud.

MEB Small er en tilpasset udgave af Volkswagen-gruppens MEB-platform, som de nuværende Volkswagen ID-, Audi e-tron og Skoda Enyaq-modeller bygges på. Også Skoda kommer med en elektrisk mikrobil på samme platform. MEB er en forkortelse for Modular Electric Drive Matrix – og spørg os ikke, hvordan det “B” har fundet vej ind i forkortelsen.

Forhjulstræk og 226 hestekræfter

Den 4,03 meter lange Cupra UrbanRebel vil blive bygget i et letvægtsdesign, der består af biobaserede materialer og genbrugt plastik. Bilen bliver forhjulstrukket og får en 166 kW stor elektrisk motor, der yder 226 hestekræfter. Det vil gøre bilen i stand til at accelerere fra 0-100 kilometer i timen på 6,9 sekunder. Rækkevidden er oplyst til 440 kilometer, hvilket i skrivende stund er mere end pænt i forhold til segmentet.

Den 4,03 m lange Cupra UrbanRebel bygges i et letvægtsdesign

Der er endnu ingen officielle oplysninger om størrelsen på batteripakken, men da det ser ud til, at søsterbilen VW ID.Life får et batteri på 57 kWh, så er det oplagt at tro, at Cupra UrbanRebel vil blive udstyret med samme løsning.

Ud over UrbanRebel præsenterede Cupra de to SUV’er Tavascan og Terramar.

Cupra Tavascan er hel-elektrisk og bliver Cupras pendant til Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq iV og Audi Q4 e-tron. Der var ingen tekniske detaljer om Cupra Tavascan, men det skulle ligge fast, at modellen bliver introduceret i 2024.

Cupra Terramar bliver den største af de tre kommende Cupra-modeller. Den bliver i udgangspunktet ikke introduceret som fuld-elektrisk – men derimod som plugin-hybrid. Også denne model kommer i 2024.

Du kan læse mere om Cupra UrbanRebel her. Cupra Tavascan finder du information om her. Alt sammen på engelsk fra det officielle internationale Cupra-website.