Elektrisk Citroën C4 X kommer sidst på året

18. juli 2022
Elektrisk C4 X kommer sidst på året

CITROËN – Så er der nyt fra Frankrig. En elektrisk Citroën C4 X er planlagt til at blive introduceret hos de danske forhandlere i slutningen af året – og ifølge producenten er vogntøjet virkelig værd at vente på.

Den kommende elbil kan på ingen måde køre fra det faktum, at der er tale om en Citroën. Den nye bil i mellemklassen – eller c-segmentet, om man vil – placerer sig med en længde på 460 centimeter lige mellem Citroën C4 og Citroën C5 X.

Stregerne er tegnet med tanke på passagernes komfort og praktisk rummelighed. Bagsæderne tilbyder 198 millimeter knæplads og en sæderyg med en 27 graders hældning, mens bredden på 1800 millimeter sikrer skulderplads til alle tre passagerer. Designet har givet plads til et rummeligt bagagerum på 510 liter med en lav læssekant og en løftehøjde på 745 millimeter, hvilket giver nem adgang til læsning af store kufferter med mere.

Med den nye C4 X præsenterer Citroën et cross-design mellem en fastback-profil og en moderne SUV, der er kombineret med den tidløse elegance fra en sedan.

Kommer udelukkende som elbil

På det danske marked introduceres kun den elektriske version: Citroën E C4 X, der har en rækkevidde på 360 km (ifølge WLTP) og mulighed for 100 kW DC lynladning, hvilket betyder, at du kan lade 10 kilometers rækkevidde i minuttet.

Citroën E C4 X kommer udelukkende som elbil i Danmark
Citroën E C4 X er en moderne SUV

Helt tro mod de klassiske Citroën-dyder er E C4 X udstyret med Advanced Comfort-sæder og Citroën Advanced Comfort-affjedring, hvilket naturligvis betyder, at kørekomforten er noget af det ypperste.

Advanced Comfort-affjedringen med progressiv hydrauliske stop giver en ”flyvende tæppe”-effekt, som har optimale betingelser i denne el-version med tyngden fra drivbatteriet.

Bag rattet opleves det nye “My Citroën Drive Plus”-infotainment system med en 10” HD touchskærm, der kan personaliseres med diverse app’s, som fungerer som intuitive genveje til bilens funktioner. Der kan gemmes op til otte forskellige profiler, der hver kan tilknyttes to smartphones.

Bilen er pakket med lækkert udstyr

Navigationssystemet kan fås med en Over-The-Air kortopdatering via TomTom, som sikrer den nyeste information til køreren.

Komforten underbygges af muligheden for op til 20 forskellige køreassistentsystemer, hvilket blandt meget andet omfatter:

  • Active Safety Brake
  • Collision Risk Alert plus Post Collision Safety Brake
  • Highway Driver Assist
  • Adaptive Cruise Control plus Stop&Go
  • Blind Spot Monitoring System
  • Active Lane Departure Warning System
  • Extended Traffic Sign Recognition
  • Head-up Display
  • 360 Vision

Læs mere om den kommende elbil på Citroëns nyhedssite.

Der er god plads i den kompakte SUV
E C4 X er udstyret med Advanced Comfort-sæder
Den ser skøn ud, den kommende elbil fra Citroën