Efter 50 år i bilbranchen vinker Richard farvel til Autocentralen

13. december 2023
Richard siger farvel efter 50 år i branchen

AUTOCENTRALEN – Efter 16 år som bilsælger hos Autocentralen, siger 67-årige Richard Jung ved årsskiftet farvel til den branche, som han har været en del af siden 1974, hvor svendebrevet som mekaniker kom i hus. De 50 år i bilbranchen blev markeret ved en reception torsdag den 21. december.

1974 var et begivenhedsrigt år. Præsident Nixon gik af i utide, Abba vandt Melodi Grandprixet med Waterloo og Volkswagen introducerede Golf-modellen. Og i Vejen blev en ung Richard Jung udlært som mekaniker hos Goller Sørensen.

– Jeg lagde ud med at arbejde som fejedreng efter skole nogle år forinden, og så fik jeg blod på tanden i forhold til biler. Så det var helt oplagt for mig at gå i lære som mekaniker, og det var bestemt heller ikke noget, som jeg fortrød, fortæller Richard Jung, der i dag er bilsælger hos Autocentralen Haderslev – områdets store Hyundai-forhandler.

Richard vinker farvel efter 50 år i branchen

I forbindelse med årsskiftet forlader han jobbet, som han har haft gennem 16 år, til fordel for et deltidsjob som OK-konsulent.

– Jeg kommer da til at savne det, det er der ingen tvivl om, men det passer mig fint at skrue lidt ned for timerne.

Ansat i 30 år hos Tranbjerg Biler

I de første mange år af sin erhvervskarriere arbejdede Richard Jung som mekaniker. Først hos Goller Sørensen i Vejen og dernæst på Texacos værksted i samme by. Siden kom han til Gunnar Juhl i Vamdrup, inden karrieren fortsatte hos Ford på Agtrupvej i Kolding.

– Jeg var ansat nogle forskellige steder, inden jeg for alvor fandt min plads hos Tranbjerg Biler i Kolding. Her var jeg til gengæld ansat i tæt på 30 år, så det kunne noget, forklarer Richard Jung.

Hos Tranbjerg Biler blev han først værkfører og siden medejer af virksomheden.

– Så begyndte jeg på et tidspunkt så småt at gå ned i salgsafdelingen i weekenderne, og med tiden var der nogle, der mente, at jeg var meget bedre til at sælge biler, så det blev ligesom min metier, fortæller den erfarne bilsælger.

I 2004 blev virksomheden en del af Als Motor, og et par år senere blev Als Motor købt af det daværende Tegllund. I den forbindelse kom Richard Jung tilbage til Vejen, hvor han blev ansat hos Tegllund – det nuværende Autocentralen Vejen.

Afsked markeres ved en reception

– Men i oktober 2007 skiftede jeg til bilhuset her i Haderslev, og her har jeg så været siden. Her har vi både forhandlet Opel, Fiat, Seat og Citroën – og så har Hyundai jo været et gennemgående bilmærke gennem alle årene. I 2012 blev den nye udstilling bygget, påpeger Richard Jung, der har været utrolig glad for at være en del af Autocentralen.

Det er da heller ikke uden vemod, at han i forbindelse med årsskiftet vinker farvel til kolleger og kunder på Hirsevej 1.

Heldigvis blev begivenheden markeret ved en afskedsreception, som foregik i bilhuset torsdag den 21. december fra klokken 14 til 17, hvor kolleger, kunder og venner af huset (og Richard) mødte op for at hilse på.

– Jeg håber da, at nogle af de mange kunder, som jeg har solgt bil til gennem årene, vil kigge forbi og hilse på. Det kunne være så hyggeligt, pointerer Richard Jung, som glæder sig til at få mere tid til både konen, de tre børn og de intet mindre end ti børnebørn.