Cupra Born – En sporty el-bil med spansk temperament

26. maj 2021

Cupra bekræftede ankomsten af ​​en model, der vil ændre den dynamiske opfattelse af elektrisk drevne køretøjer. Siden præsentationen på biludstillingen i Geneve sidste år har el-Born Concept trukket ros for sit slanke udseende og personlighed. Resultatet er fødslen af ​​brandets første fuldelektriske model: Cupra el-Born.
Der er endnu ikke kommet priser på den nye Cupra Born, men mon ikke de ligger i nærheden af VW ID.3. Det er nemlig samme fabrik i Tyskland der producerer bilerne, selvom de er designet og udviklet i Cupraens hjemland, Spanien.

Inden for kort tid er der lancering på den første elektriske model under Cupra-brandet. Bilen fra den spanske bilfabrikant SEAT kommer til at hedde Cupra Born, og du kan se de første billeder af den på billederne her.
Cupra Born og ID.3 som udkom for nogle måneder siden bygger på samme MEB-platform og har mange af de samme specifikationer. Dog er Cupra Born en mere sportslig udgave, og de 231 hk. er med til at øge effekten.

Derfor sigter Cupraen også mod de mere sporty bilentusiaster med den markant hårdere udseende. Dertil har bilen en “boost-knap”, så man kan udnytte alle 231 hk.

Cupra Born udkommer i fire varianter. Den mindste model har 150 hk. hvor den med flest har 231 hk. Bilen kan accelerere fra 0-100 km/t på kun 6,6 sekunder. Og fra 0-50 km/t på 2,9 sekunder.
Born-modellen har dertil en indbygget varmepumpe, der gør at rækkevidden bliver bedre i de kolde vintermåneder.

Ved køb af en Cupra Born får du den ultimative sportsbil. Der er indbygget sålformede sportssæder som er lavet på genbrugsplast, 20-tommer fælge med bredere dæk og progressiv styring, der er med til at give forskellige resultater uafhængigt af hastighed.

Cupra Born indvendig

Da Cupra Born og ID.3 er stort set identiske biler, deler de da også eksempelvis batteristørrelser – det vil sige udgaver med 45, 58 og 77 kWh. Lige som i ID.3 styres bilens funktioner og finesser også via infotainmentskærmen, der er 12-tommer stor. Der kan dertil også tilknyttes en App til bilen.

Prøvekør en af vores nuværende Cupra modeller her.