Bilmagasinet: Hyundai i20 N er en humørbombe

5. maj 2022
Den skal holdes i ørerne for at præstere.

HYUNDAI – En af Danmarks mest ikoniske udgivelser for bilnørder og folk med hang til hestekræfter, Bilmagasinet, har netop haft lejlighed til at teste noget af det mest charmerende, der er er rullet ud fra Sydkorea. Og dommen er klar: Hyundai i20 N er en humørbombe!

Der er nok bred enighed om, at den lille fine Hyundai i20 i udgangspunktet er en rigtig fin bil i klassen for minibiler – det såkaldte B-segment. Men en sprængfarlig spradebasse – det er nok ikke lige de superlativer, som man normalt vil sende i modellens retning.

Anderledes forholder det sig med den GTI-agtige version af Hyundai i20 – bedre kendt som Hyundai i20 N, der med sine 204 hestekræfter giver sydkoreaneren et skub fra 0 til 100 kilometer i timen på bare 6,2 sekunder. Dén udgave høster ret mange roser – og nu har også Bilmagasinet haft sine præstationsvante fingre nede i maskineriet.

“Hyundai i20 N er lige så smittende en humørbombe, hvis du kan leve med kun lidt plads, en pubertær ­styling med en struttende hækspoiler og et udstødningsrør, der lyder som om, nogen har punkteret bagpotten. Og nå ja, affjedringen er så hård, at organerne får en rystetur på motorvejen.”.

Hyundai i20 N er lige så smittende en humørbombe

Historisk set har Bilmagasinet aldrig haft travlt med at roser indspark fra eksempelvis Kia og Hyundai, der i Asien er en og samme butik. Men det har ændret sig, efter de har prøvekørt Hyundai i20 N.

Sætter ild til omdrejningstælleren

N-afdelingen hos Hyundai svarer i bund og grund til M-afdelingen ved BMW, AMG-delen hos Mercedes Benz og diverse bilfabrikkers OPC-, GTI- og RS-afdelinger.

Faktisk skriver Bilmagasinet, at det er en tidligere chef fra netop BMW’s M-afdeling, der i dag står i spidsen for Hyundais N-sektion – og at det kan mærkes:

“I BMW M-stil er i20 N forsynet med et par N-knapper på rattet. Et tryk på den højre aktiverer N Performance Mode, som fyrer op under løjerne, rent visuelt, ved at sætte ild til omdrejningstælleren, mens den 1,6-liters turbomotor går fra at snurre som en symaskine til at brøle i udstødningsrøret med tubastyrke, når du giver den speedermassage. Den skal holdes i ørerne for at præstere, hvilket forekommer helt naturligt i en fuldblods-GTI.”.

Du kan læse hele testen i Bilmagasinet her.

De bedste GTI’er leveres i dag af Hyundai’s N-afdeling.