Autocentralen satser på øget synlighed

25. april 2022
Administrerende direktør Anders Jensen (til venstre) sammen med kommunikations- og marketingchef Jesper Werge.

AUTOCENTRALEN: Syd- og Sønderjyllands største bilkoncern skruer nu endnu mere op for hastigheden, og udvider administrationen med en kommunikations- og marketingchef. Valget er faldet på 51-årige Jesper Werge, der med mange års brancheerfaring skal skabe mere synlighed omkring Autocentralen.com.

Det er ønsket om at øge kendskabet til Autocentralen.com, der har fået Sydjyllands store bilkoncern Autocentralen.com til at ansætte Jesper Werge som kommunikations- og marketingchef.

– Det er ikke et område, som vi har været dygtige nok til at udnytte. Vi har i mange år været dygtige til at sælge biler, men vi må bare erkende, at det at drive en bilforretning i dag, det handler også om mange andre ting. Vi har længe haft et ønske om at blive mere synlige både lokalt og regionalt, og det er en af årsagerne til, at vi nu har oprettet denne nye stilling i koncernen, fortæller Anders Lindskov Jensen, der er administrerende direktør i Autocentralen.com.

Koncernen dækker et stort geografisk område og står blandt andet bag to store bilhuse i Kolding. Der er fortsat et endnu større potentiale i denne region, end Autocentralen.com endnu har formået at udnytte til fulde.

Mere fokus på synergieffekterne

– Det er her, at vi i højere grad skal formå at brande os udadtil, så endnu flere bilejere og potentielle bilejere har vores bilhuse i tankerne, når de enten skal købe eller sælge bil, eller de har brug for at besøge et værksted eller et skadecenter, understreger Anders Lindskov Jensen, der sammen med sin bror, Palle Lindskov Jensen og sin far, Knud Majgaard Jensen, ejer virksomheden.

Autocentralen er ejet af familien Jensen. Fra venstre er det Anders, Palle, Karen og Knud.

Den nye kommunikations- og marketingchef bliver geografisk placeret midt i det hele – nemlig i det store nyrenoverede bilhus på Bugattivej i Vejle, hvor en del af administrationen i Autocentralen.com er placeret.

– Selv om vi breder os over et stort område, så er der jo ikke længere end en lille times kørsel fra hovedkontoret i Vejle til det bilhus, der ligger længst væk, og det er godt. Vi har en stor opgave i at gøre gavn af de synergieffekter, der ligger i at have syv bilhuse, som på flere niveauer forhandler de samme bilmærker og opererer med ensartede koncepter, påpeger Anders Lindskov Jensen.

Mange års erfaring fra bilbranchen

51-årige Jesper Werge kommer fra en lignende ansættelse i Nielsen Car Group, der er en anden af de store spillere inden for bilbranchen i Danmark. Har var han ansat som PR-ansvarlig.

– Jeg stortrivedes i dét job, men det er klart, at da muligheden opstod for at bygge en helt ny stilling op fra bunden, så kunne jeg ikke sidde den chance overhørig. Jeg har hørt så meget positivt om Autocentralen.com gennem årene, og ikke mindst ejerne har et godt ry i branchen, fortæller Jesper Werge, der er bosat i Risskov, men født og opvokset i Vejle.

Han er oprindeligt journalistuddannet, og har gennem en årrække været motorredaktør hos Jysk Fynske Medier, der i øvrigt er nærmeste nabo til den nye arbejdsplads i Vejle.

– Jeg har gennem 20 år beskæftiget mig meget med bilbranchen – enten som journalist eller redaktør på den ene side af skrivebordet, og dels som ansat i importør- eller forhandlerleddet. Så jeg bilder mig ind, at jeg er den rette til at skabe øget fokus på og opmærksomhed omkring Autocentralen.com, pointerer Jesper Werge.

Har et godt ry i branchen

Autocentralen.com er landets største privatejede forhandler af de såkaldte Semler-mærker – Cupra, Seat, Skoda og Volkswagen. Den del fylder naturligvis meget, men bilkoncernen er andet og mere end det.

Den nyeste udgave af Honda Civic kommer snart til Danmark.

– Vi forhandler også Nissan, Honda, Citroën og Hyundai, så vi har mange bolde i luften. Desuden er vi store inden for leasing og ikke mindst brugte biler, og det er blandt andet noget af det, som vi i høj grad skal fortælle vidt og bredt og i mange forskellige lag. Autocentralen.com er faktisk også med helt fremme, når det eksempelvis drejer sig om serviceabonnementer, og det er der nok stadig nogle bilejere i det syd- og sønderjyske, som ikke er klar over. Så det skal vi selvfølgelig have fortalt dem, fortæller Jesper Werge.

Autocentralen.com driver også virksomheden Auto:Design, som har med indretning og foliering af køretøjer at gøre. Her bliver alt fra golfvogne og mikrobiler til brandbiler og dobbeltdækkere pakket ind, ligesom varebiler og andre køretøjer typisk til erhvervslivet bliver op- og ombygget og indrettet, så bilerne lever op til de krav, som den enkelte bruger har.

– Der er fart på i bilbranchen på mange parametre, og derfor skal vi jo have mindst lige så meget fart på. Det kommer til at gå stærkt, men det gør nu heller ikke noget. Det er vi vant til, understreger Autocentralen.com’s nye kommunikations- og marketingchef.