Pressemeddelelse: Autocentralen ruster sig til fremtiden

25. september 2019

PRESSEMEDDELELSE: AUTOCENTRALEN RUSTER SIG TIL FREMTIDEN
Autocentralen, Sydjyllands største bilkæde, har iværksat en større omstrukturering. Den indebærer at man stopper med salg af bilmærket Opel, sammenlægning af to afdelinger i Kolding og nedlukning af aktiviteter i Vejle pr. 1. maj 2020. Der bygges nyt stort bilhus i Horsens samt tilbygninger på begge lokationer i Kolding. Derudover har man underskrevet aftale om varetagelse af forhandlingen af nyt bilmærke i flere byer fra 2020.

”Det er svært at tjene penge i branchen, hvis man ikke tager nogle svære valg og laver en prioritering. Vi har gennem mange år haft svært ved at tjene penge i enkelte af vores forretninger og har derfor trukket store ressourcer på de af vores forretninger, der leverer en flot bundlinje. Vi har naturligvis forsøgt mange tiltag og synergier, men er nået til den erkendelse, at en benhård prioritering er nødvendig. Derfor har vi valgt at afvikle de aktiviteter, der ikke bidrager positivt til driften og fokusere på de stærke og rentable forretninger og gøre dem endnu bedre” udtaler Adm. Direktør Anders Jensen.

”Der er ikke præsteret på Opel i Autocentralens forretninger og man er derfor blevet enig med Interdan om, at det er bedre andre forhandlere prøver kræfter med Opel. I 2008 opkøbte vi firmaet Tegllund (Opel) og det er flere af disse aktiviteter der nu lukkes, sammenlægges og om muligt sælges fra”, tilføjer Anders Jensen.

Nyt bilmærke på vej til koncernen
I 2020 tilfører Autocentralen bilmærket SEAT i flere afdelinger. Vi glæder os meget til det øgede samarbejde med Semler koncernen. SEAT kommer med 5 nye modeller i løbet af 2020 herunder El biler, så vi har en klar forventning om at deres markedsandel vil vækste. Vi er allerede klar i Esbjerg med lancering af SEAT til januar 2020, mens vi de øvrige steder skal have udstilling, bemanding m.v. klar.

Hyundai og Opel service flytter ind på Egtved Allé, Kolding
”Autocentralen er i alt beskedenhed rigtig gode på Egtved Allé i Kolding, hvor både personale og beliggenhed er vores store aktiv. Derfor er det besluttet, at den afdeling bliver ”fabrikken”, hvor man samler aktiviteter. Derfor integreres afdelingen på Fynsvej med Egtved Allé senest den 30. juni 2020. Udstillingen og værkstedet på Egtved Allé udbygges, så der både bliver plads til en ny, flot Hyundai udstilling samt Hyundai og Opel på værkstedet – foruden Honda, Nissan, Citroën og ŠKODA, som afdelingen i forvejen forhandler og servicerer”, fortæller Anders Jensen.

Nedlukning af Autocentralen i Vejle
”Efter længere tids vurdering af alternative muligheder lukker vi vores forretning på Bugattivej i Vejle og siger pænt farvel til Opel. Nissan vil vi fortsat kunne varetage fra vores afdeling i Kolding”, tilføjer Anders Jensen.

Der forventes en kontrolleret nedlukning i Vejle i løbet af foråret 2020, det er vigtigt at understrege, at der på adressen vil være salg og service indtil 1. maj 2020 og derefter vil Autocentralen naturligvis stå på mål for evt. garantiforpligtelser mv. fra vores andre afdelinger. Kunderne vil modtage direkte besked om dette. Autocentralen oplyser, at de forventer at kunne tilbyde en del af personalet arbejde i de øvrige filialer og fremhæver, at der heldigvis er stor efterspørgsel efter kvalificerede folk i branchen. Det kommer forhåbentligt de kollegaer til gode, som desværre ikke har mulighed for at flytte med til andre lokationer.

Efter den planlagte nedlukning i Vejle pr. 1. maj 2020 vil den 18.000 m2 grund med 8.975 m2 bebygget areal på en af Vejles mest eftertragtede grunde ud til Fredericiavej blive sat til salg/leje.

Vejen bliver Volkswagen forhandler
Udskiftningen af Opel byder på nye, spændende muligheder i Vejen og allerede pr. 1. januar 2020 byder afdelingen velkommen til salg af Volkswagen. Vejen afdelingen valgte for snart to år siden at opgradere med autoriseret serviceværksted for både Volkswagen og ŠKODA. Det blev taget rigtigt godt i mod i byen. Afdelingens beliggenhed i smørhullet mellem Esbjerg og Kolding gør det nemt for VW og ŠKODA kunder, når deres bil skal besøge værkstedet. Med VW i Vejen står Autocentralen godt rustet til at nyde godt af mærkets stigende markedsandel samt fokus på El og hybrid biler i fremtiden. I december vil en mindre ombygning finde sted i Vejen og forretningen står klar med nye tiltag og VW salg pr. 1. januar 2020.
Vejen vil fortsat kunne tilbyde reparation af alle bilmærker, herunder også Opel.

Haderslev fortsætter med endnu mere fokus på Citroën og Hyundai
I Haderslev stopper forhandling af Opel 1. april 2020, og de fortsætter med, at give den fuld gas med Citroën og Hyundai samt brugte biler i de fine omgivelser. Der fortsættes ligeledes med Opel service i Haderslev og der er dialog omkring et nyt bilmærke, som ligeledes vil kunne afdække Sønderjylland.

Nyt stort bilhus på vej i Horsens
I Horsens er det første spadestik på vej til at blive taget til et nyt og moderne bilhus på 6.000 m2 beliggende på Vejlevej. Afdelingen i Horsens har i dag salg og autoriseret service af VW og Skoda samt autoriseret service af Audi. Når den nye butik står færdig 1. november 2020 glæder vi os til at udvide med salg- og autoriseret service af Seat. Forretningen bliver bygget efter de nyeste normer, ift. håndtering af de El- og hybridmodeller, der lander i fremtiden på de 3 bilmærker.

Volkswagen Kolding, stor tilbygning sættes i gang
”I vores Volkswagen afdeling på Dieselvej udvider vi således, at vi kan få plads til tilflyttet aktivitet fra vores folie og opbygningscenter fra Vejle. Her håndteres primært koncernens egne biler men også opgaver for eksterne kunder. Vi tror på, at ”side aktiviteter og ydelser” til bilsalget i fremtiden skal være med til at gøre os endnu stærkere. Vi bygger nyt skadecenter med 10 lifte og samler vores skadesaktiviteter fra Vejle og Kolding til et super effektivt skadecenter. Der bliver også plads til et nyt klargøringscenter. Vores administration og leasingafdeling fra Vejle flytter med til Kolding når tilbygningerne er på plads.

Styrket ud af omstrukturering
Autocentralen ser frem til at få samlet sine systemer, således forretningerne med salg og service af VW, ŠKODA, SEAT samt Audi autoriseret service håndteres i et IT-system. Citroën, Hyundai, Honda, Nissan samt Opel service håndteres særskilt i andet system. Vi kan reducere omkostninger markant på sigt, men ikke mindst koncentrere os mere om at samle de små marginaler op, som branchen byder på.

”Vi forventer at komme styrket ud af denne omstrukturering. En optimering af koncernen frigiver likviditet og en mere trimmet omkostningsplatform. Autocentralen er bestemt ikke afvisende for at udvide aktiviteterne og evt. opkøb af nye bilhuse, blot det passer ind i den strategi, vi har valgt for fremtiden”, slutter Adm. Direktør Anders Jensen.

For mere information:
Morten Bøhm Jørgensen, Vicedirektør, Autocentralen, mobil: 24 48 74 99
Anders Jensen, Adm. Direktør, Autocentralen, mobil: 27 87 16 11

Autocentralen
Fremover vil Autocentralen være tilstede med 6 afdelinger, to i Kolding, Haderslev, Vejen, Esbjerg, og Horsens. Autocentralen er fortsat Sydjyllands største bilkæde med et stort udvalg af brugte biler. Autocentralen vil være delt op i to ben, hvor 4 afdelinger primært håndterer Semler produkter (VW, ŠKODA, SEAT og Audi service) samt Egtved Allé og Haderslev afdelingerne som vil varetage øvrige mærker med de krav, der stilles til det. Autocentralen er autoriseret forhandler og serviceværksted for Citroën, Honda, Hyundai, Nissan, ŠKODA, Volkswagen samt Audi og Opel servicepartner og fra 2020 tilføres Seat i flere afdelinger. Der håndteres et detail salg på ca. 11.000 biler årligt. Efter omstrukturering vil der være 350 ansatte mod tidligere 400.
I 2018 udgjorde bundlinjeresultatet i Autocentralen bilaktiviteter 18 mill. i plus før skat og man forventer samme niveau i 2019, til trods for øgede omkostninger til nedlukning, personale forpligtelser, m.m.