Autocentralen overtager VW-bilhus i Storkøbenhavn

22. august 2023
Både Flemming Christensen (tv) og Anders Jensen glæder sig over, at Volkswagen Ishøj nu bliver en del af Autocentralen. PR-foto

AUTOCENTRALEN – Syd- og Sønderjyllands største bilkoncern har købt Sydkystens Bil Center A/S syd for København, der også er kendt som Volkswagen Ishøj. Det er koncernens første bilhus uden for Jylland.

Sydkystens Bil Center A/S i Ishøj, som blev grundlagt i 1977, bliver per 1. oktober 2023 en del af Autocentralen, der i forvejen er Syd- og Sønderjyllands største bilkoncern. Dermed bliver VW-bilhuset syd for København indlemmet i en koncern, der efter overtagelsen råder over i alt seks Volkswagen-forretninger.
– Det er ingen hemmelighed, at der er store udfordringer med at drive et såkaldt ”stand-alone-bilhus”, og jeg ser kun fordele ved at foretage denne manøvre. Vi kan bruge vores krudt meget bedre, ved at konsolidere os som en del af Autocentralen. Det flugter også 100 procent med den målsætning, som Volkswagen-importøren har, forklarer Flemming Hoffmann Christensen, der er administrerende direktør i Sydkystens Bil Center A/S. En titel, som han er i gang med at veksle til filialchef.
For Flemming Hoffmann Christensen fortsætter nemlig som en del af Autocentralen – præcis som de cirka 25 medarbejdere, der er en del af bilhuset på Industriskellet i Ishøj.

København er ikke nogen udebane

Hos Autocentralen er der ligeledes store forventninger til nyerhvervelsen på Sjælland, der i øvrigt passer som hånd i handske ind i koncernens mange forskellige kanaler.
– For os har det her været en af den slags muligheder, som man bare er nødt til at gribe. For det første har Sydkystens Bil Center et setup med VW-forhandling og Skoda-service, som vi er rigtig skarpe til at håndtere i forvejen. For det andet er beliggenheden i København et stort plus for os, fortæller Anders Jensen, der er administrerende direktør i Autocentralen.

Attraktiv rente ved finansiering gennem Autocentralen

Koncernen har længe været til stede i hovedstadsområdet, hvor det især er store erhvervs- og flådekunder, som der arbejdes sammen med.
– Nu får vi fysiske rammer, der i endnu højere grad gør os i stand til at optimere dette samarbejde, samtidig med, at vi selvfølgelig skal synliggøre os over for nye potentielle kunder. Desuden ejer vi i forvejen Granturismo Cars, der har sit hovedsæde i Albertslund, så København er på ingen måde udebane for os, påpeger direktøren.

Et bilhus som dækker ethvert behov

Anders Jensen ønsker ikke at forholde sig til, om der er flere opkøb i pipelinen – men han erkender gerne, at mange bilforhandlere kigger ind i en usikker fremtid.
– Vi ser jo en branche, hvor der bliver rykket sammen, forstået på den måde, at det stilles større og større krav til forhandlerne, hvilket gør det udfordrende at være single-forhandler. Der er så mange parametre der gør, at det bare er lidt nemmere at være en stor fisk i søen, sådan er det, understreger han.

Flemming Hoffmann Christensen glæder sig til at få Autocentralen-logoet op på facaden og blive en del af Autocentralen-familien. Og så ser han frem til, at bilhuset i Ishøj i endnu højere grad kommer til at kunne dække ethvert behov for mobilitet – både hos private og erhvervskunder.
– Autocentralen i Ishøj skal være det oplagte valg, når en kunde i og omkring hovedstadsområdet skal bruge rådgivning og finde løsninger på mobilitetsbehovet. Med alle de spændende fabriksnye Volkswagen-modeller, så har vi bare det bredeste udvalg, fortæller Flemming Hoffmann Christensen.
Han ser ligeledes et stort potentiale i, at bilkøberne i området nu får adgang til Autocentralen-koncernens meget store udvalg af nyere brugte person- og varebiler.

Salgsafdelingen i Ishøj styrkes yderligere

– Og så er det selvfølgelig et plus for vores store værksted, at mange af de kunder, som Autocentralen har kørende her i hovedstadsområdet, med fordel kan bruge os fremadrettet. Vi er autoriseret værksted både for Skoda og Volkswagen, pointerer han.

Volkswagen logo - Autocentralen

Helt aktuelt er Flemming Hoffmann Christensen gået i gang med at styrke salgsafdelingen ved blandt andet at søge en erhvervssalgschef til bilhuset.
– Nu kan vi fokusere fuldt ud på at udvikle vores forretning, fordi der er nogle administrative udfordringer, som vi bliver lettet for. Og dét er et stort plus, forklarer Flemming Hoffmann Christensen, der har stået i spidsen for Sydkystens Bil Center A/S siden 2010.
Autocentralens overtagelse er allerede godkendt og meldt ud internt. I løbet af kort tid bliver det nye ejerskab også synligt for kunderne i form af ny skiltning og profilbeklædning med videre.

FAKTA OM SYDKYSTENS BIL CENTER A/S:
Der har været autoriseret Volkswagen-forhandler på adressen i Ishøj siden grundlæggelsen i 1964 – dengang under navnet C. V. Hansen. Siden blev bilhuset en SMC-forretning, indtil det i 1977 fik sit nuværende navn Sydkystens Bil Center A/S og blev familieejet. Siden 2010 har Flemming Hoffmann Christensen ejet Sydkystens Bil Center A/S.
Bilhuset er fortsat autoriseret Volkswagen-forhandler og værksted samt autoriseret Skoda-serviceværksted. Der er 25 ansatte i virksomheden, der er beliggende på Industriskellet i Ishøj – få kilometer fra København.
Læs mere om virksomheden her.