Autocentralen lukker bilhus i Haderslev

2. februar 2024
Autocentralen Haderslev

AUTOCENTRALEN – Det er på samme tid både ærgerligt og trist, men omvendt er det også et nødvendigt skridt og et udtryk for rettidig omhu, når Autocentralen i Haderslev senest ved udgangen af april 2024 lukker sit bilhus på Hirsevej.

Autocentralen har gennem adskillige år drevet autoriseret bilforretning, værksted og skadecenter på Hirsevej 1 i Haderslev, men senest med udgangen af april 2024 er det slut, idet Autocentralen har valgt at sige tak for denne gang.

– Det er en meget kompleks og udfordrende tid, ikke mindst i bilbranchen, og det er desværre nødvendigt en gang imellem at tage nogle trælse beslutninger, fortæller Anders Jensen, der er administrerende direktør i Autocentralen-koncernen.

Bilhuset på Hirsevej 1 har gennem årene været autoriseret forhandler og værksted af en række bilmærker, men udviklingen har betydet, at det er nødvendigt at skære til i organisationen.

– Derfor lukker vi forretningen i Haderslev. Det er jo ikke en beslutning, som vi har taget, fordi vi synes, at det er sjovt, men det handler ganske enkelt om rettidig omhu, understreger direktøren.

Alle muligheder er blevet vendt

Der er sat gang i en proces for lukningen af bilhuset med respekt for de forskellige varsler, som medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere skal have.

– Vi har vendt og drejet forskellige muligheder, og har naturligvis også haft medarbejderrepræsentanter med ombord. Situationen er blevet drøftet indgående med de relevante parter, men konklusionen er, at det ikke giver mening at forsætte, hvorfor vi har valgt at opsige samtlige medarbejdere. Så det er virkelig en ærgerlig men nødvendig udgang, fortæller Anders Jensen (billedet herunder).

Direktør Anders Jensen, Autocentralen

Han pointerer, at koncernen i samarbejde med relevante parter vil gøre alt for, at det dygtige personale finder et nyt arbejde hurtigt. Målet fra Autocentralens side er naturligvis at gøre processen for de cirka 20 afskedigede medarbejdere så skånsom som overhovedet mulig.

Distrikt overtages af kollega og VW flytter ind på Hirsevej

Fremadrettet vil det være bilkoncernen Karvil Group, som overtager selve Hyundai-distriktet – og en del af aftalen med Karvil Group betyder, at de overtager alle forpligtelser i forhold til serviceaftaler i Hyundai-regi, hvis kunderne ønsker det.

– Det er en aftale, som er helt ny, og derfor er der nogle detaljer, som vi lige skal kigge helt konkret ind i, inden vi kan give en endelig melding. Men der må ikke herske tvivl om, at vi kommer til at gøre alt for at hjælpe vores kunder, og de kommer til at høre fra os inden for meget kort tid, pointerer Anders Jensen.

Per 1. juni 2024 er de fine lokaler på Hirsevej 1 lejet ud til Next Mobility-koncernen, der i forvejen er Volkswagen-forhandler i Haderslev.

– Beslutningen om at lukke bilhuset er helt frisk, og så snart der er yderligere afklaring, så kontakter vi naturligvis kunder, samarbejdspartnere og andre relevante parter, fortæller Anders Jensen.